Reklama

Grand Prix Thajska až na podzim?

Kvůli koronaviru bude možná letošní závod Grand Prix Thajska posunut až na podzimní termín. Termín závod na okruhu Chang International Circuit je letos oficiálně 22. března, dříve se jezdíval v rámci pacifického bloku na podzim - 2019 to bylo třeba 6. října.

Kvůli nebezpečnému koronaviru ale nyní FIM, Dorna a IRTA uvažují o přesunutí termínu letošního ročníku na podzim, místo druhého závodu letošní sezóny.

Poplach okolo koronaviru tak může mít dopad na kalendář MotoGP, tedy stejně jako v případě F1, kde byl závod v Číně naplánovaný na 19. dubna odložena až na konec sezóny.

V době psaní tohoto článku bylo 60.416 případů lidí nakažených koronavirem, 1.370 mrtvých a 6.295 hospitalizovaných. V Thajsku je 33 potvrzených případů a jedna osoba je v kritickém stavu. Po Číně, Japonsku, Singapuru a Hongkongu je Thajsko čtvrtou nejvíce postiženou zemí nemocí identifikovanou zkratkou COVID-19.

Během posledního testu MotoGP v Malajsii (19 potvrzených případů) musely týmy a jezdci dodržovat řadu hygienických doporučení, aby se zabránilo nákaze. Rostoucí počet infekcí a úmrtí na koronaviry však nutí Dornu, aby vyhodnotila situaci a rozhodla o tom co má dělat.

CEO Dorny Carmelo Ezpeleta k celé situaci pro španělskou agenturu AS říká: „Cestujeme do Kataru v naprostém bezpečí, protože nám zaručili, že zde nehrozí žádné nebezpečí. Ale než odjedeme do Thajska, požádali jsme jeho vládu o informace a čekáme na odpověď .“

Generální ředitel společnosti Dorna zdůraznil, že pokud bude dána záporná odpověď, bude stanoveno další datum, kdy se rozhodne, přičemž „ bezpečnost pilotů je vždy na prvním místě “.

Zdroj: corsedimoto.com



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama