Reklama

GP v Jerezu: Tom Lüthi chce 39. pódiové umístění v Moto2

Franco Morbidelli a Tom Lüthi budou bojovat v Jerez o první místo v tabulce MS-Moto2. A Lüthi už tam jednou na stupních vítězů v Moto2 stál.

Před GP v Jerezu vede Ital Franco Morbidelli v průběžném pořadí Moto2 po třech vítězstvích v řadě o 19 bodů před Švýcarem Tomem Lüthim. Jako třetí následuje Miguel Oliveira (KTM) se ztrátou 32 bodů.

• Franco Morbidelli z týmu MarcVDS je prvním Italem, který dokázal v prostřední kubatuře Grand Prix vyhrát tři závody v řadě od doby Marca Melandriho 2002, ten vyhrál v Itálii, Barceloně a v Assenu. Ovšem Melandri tehdy trumfoval ještě v následujících třech závodech.

• V posledním roce zde odstartoval Morbidelli do závodu ze 4. místa na startovním roštu a byl odmávnut v cíli rovněž na 4. místě. Byl to v tu dobu jeho nejlepší výsledek na suchu.

• Tom Lüthi z týmu CarXpert Interwetten ukončil závod v Austinu na druhém místě a to bylo jeho 38. pódiové umístění v Moto2. Vloni stál v Jerezu na 5. místě na startovním roštu a závod dokončil jako šestý. Nejlépe zde v Moto2 dojel v roce 2011, jako druhý.

• Tom Lüthi (Kalex), Simone Corsi (Speed Up) a Dominique Aegerter (Suter) jsou jediní aktuální piloti Moto2, kteří už v Jerezu stáli v Moto2 na pódiových stupních.

• Takaaki Nakagami skončil v Austinu třetí a dokázal tak zopakovat své nejlepší letošní umístění. Bylo to 18. pódiové umístění japonského jezdce v historii kubatury Moto2. V loňském roce skončil v Jerezu sedmý, když do závodu vyjel z 12. místa na startovním roštu.

• Alex Márquez zajel jako čtvrtý v Austinu svůj nejlepší výsledek v Moto2 od svého jediného pódiového umístění - Aragón 2016.

• Dominique Aegerter se postaral 5. místem v Austinu o nejlepší výsledek pro továrnu Suter v této sezóně. Byl to pro švýcarskou značku nejlepší výsledek od roku 2014, kdy Tom Lüthi vyhrál 2014 ve Valencii. Aegerterův nejlepší výsledek v Jerezu je pak druhé místo z roku 2014.

• Tito Rabat, Mika Kallio a Sam Lowes jsou dosud jediní jezdci, kteří dokázali v Jerezu v kubatuře Moto2 vyhrát z Pole-Position.

• Rookie Moto2 Fabio Quartararo stál v Jerezu poprvé na Pole-Position, bylo to v Moto3 při jeho teprve čtvrtém startu v Grand Prix - 2015.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama