Reklama

GP Redox Prüstel před sezónou 2019

Minulý pátek se na německém okruhu Sachsenring uskutečnila prezentace úspěšného týmu Redox PrüstelGP, který se pravidelně účastní seriálu MotoGP v kategorii Moto3. Svou třetí sezónu v tomto týmu pojede Jakub Kornfeil, kterého pro letošní rok doplní Filip Salač, jenž do Moto3 přestupuje z Red Bull Rookies Cupu.

Jakub Kornfeil je v kategorii Moto3 zkušeným jezdcem, svůj nejlepší výsledek vybojoval v minulém roce na domácí velké ceně v Brně, kde dojel třetí. Filip Salač patřil v Red Bull Rookies Cupu mezi nejrychlejší závodníky a manažer týmu Florian Prüstel ho sledoval už dlouho před nabídkou spolupráce.

„Je to moje třetí sezóna v týmu Redox PrüstelGP a jsem opravdu rád, že mi vedení týmu i nadále věří. Těším se také na Filipa a věřím, že budeme velmi silná dvojice. Několik rychlých jezdců z Moto3 odchází do vyšší kategorie, ale i tak nás čeká silná konkurence. Cítím se připravený na nadcházející sezónu, mým cílem je pravidelné umístění v Top 5 nebo i v Top 3. Rád bych poděkoval všem, co za námi stojí, mám rád rodinu Redox PrüstelGP a těším se na svůj nový motocykl,“ prozradil během prezentace Jakub Kornfeil.

„Velmi mě potěšilo, že můžu letos v kategorii Moto3 závodit pro tým Redox PrüstelGP. Dostat se do mistrovství světa je snem každého jezdce a já budu navíc startovat ve skvělém týmu, který v loňské sezóně bojoval o titul. Mým cílem je stát se nováčkem roku a pohybovat se v Top 10. Hodně nám napoví předsezónní testy a první závody. Celou zimu jsem trénoval ve Španělsku a věřím, že se mi bude dařit. Děkuji mnohokrát za tuto příležitost své rodině a všem, co za mnou stojí,“ odhalil své plány Filip Salač.

Mezi pozvanými hosty byl také prezident Autoklubu ČR, Jan Šťovíček: „Angažmá dvou českých jezdců v jednom týmu je opravdu výjimečná záležitost. Je navíc jednou z mnoha úspěšných misí Autoklubu ČR v roce 2018. Jakub s Filipem už mnohokrát prokázali svoje kvality, Filip je navíc jedním z prvních skvělých závodníků z líhně programu Czech Talent Team. Přeji oběma našim jezdcům a celému týmu vydařenou sezónu a těším se na úvodní podnik MotoGP v Kataru“.

Kompletní tým Redox PrüstelGP míří tento týden do Valencie, kde proběhnou první předsezónní testy. Úvodním podnikem MotoGP bude začátkem března velká cena Kataru.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama