Reklama

GP Rakouska: Fakta a zajímavosti z Moto2

V celkovém pořadí je po letní přestávce na čele kubatury Moto2 úřadující mistr světa Johann Zarco z týmu Ajo s náskokem 25 bodů před Alexem Rinsem a o 30 bodů před Samem Lowesem. Čtvrtý je Tom Lüthi a Top-6 kompletují Takaaki Nakagami a Jonas Folger.

• Po pádu při Grand Prix Francie ztrácel úřadující mistr světa na lídra šampionátu Alex Rinse už 31 bodů, od té doby ale nasbíral Johann Zarco ve čtyřech závodech 95 bodů - za tři vítězné závody a jedno druhé místo. Nyní vede šampionát s náskokem 25 bodů.

Alex Rins havaroval při Grand Prix na Sachsenringu v 27. kole. Poprvé od závodu GP v Malajsii 2015 tak neprojel pod cílovou šachovnicí.

• Naprázdno vyšel při GP Německa také Sam Lowes, který rovněž spadl. Sice zvedl motocykl ze země a v závodě pokračoval, ale spadl ještě jednou. Bylo to poprvé od GP Misana 2015, kdy se Brit neumístil v Top-15 a nezískal tak body.

• Mistr světa Moto3 Danny Kent nemohl nastoupit kvůli zranění k závodu Moto2 na Sachsenringu, takže ho jubilejní 100. závod Grand Prix čeká teprve na Red Bull Ringu ve Spielbergu.

• Julián Simón dojel při GP Německa v Top-3 a bylo to jeho první umístění na pódiu po čtyřech letech. Naposledy stál na stupních v sezóně 2012 ve Valencii.

• Julián Simón je jedním ze sedmi jezdců aktuálního startovního roštu Moto2, kteří v této kubatuře stále ještě závodí a stáli na startovním roštu i při prvním závodě Moto2 v Kataru 2010. Těmi dalšími šesti jsou Mattia Pasini, Tom Lüthi, Simone Corsi, Dominique Aegerter, Ratthapark Wilairot a Axel Pons.

• Mattia Pasini skončil v Německu jako čtvrtý a je to jeho dosud nejlepší umístění v Moto2. A pokud počítáme i závody prostřední kubatury GP jako takové, tak naposled dojel v Top-4 2009 v kubatuře 250-ccm při domácím závodě v Misanu.

• Z jezdců kubatury Moto2 budou v den Qualifying slavit v Rakousku hned dva jezdci své narozeniny: Jonas Folger bude mít 23 let, Mattia Pasini pak 31.

• Luca Marini skončil při Grand Prix Německa v Top-6. Je to nejlepší výsledek nevlastního bratra Valentina Rossiho v jeho Rookie sezóně v Moto2. A před dvěma dny oslavil tento Ital své 19. narozeniny.

• Jesko Raffin byl při GP Německa odmávnut v Top-8, což bylo jeho nejlepší umístění v kariéře jezdce MS-Moto2. Rovněž 19. místo na startovním roštu ještě nikdy tento Švýcar nezískal.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama