Reklama

Moto3 GP Rakouska: Opět italské pódiové žně?

Italští jezdci v Moto3 dokázali získat v první polovině sezóny 2016 přesně tolik pódiových umístění jako za celou sezónu 2015. Zde jsou nejdůležitější fakta před závodem Grand Prix na Spielbergu.

Tovární jezdec KTM Brad Binder má před GP Rakouska na okruhu Red Bull Ring náskok 47 bodů na jezdce Hondy Jorge Navarra z týmu Estrella Galicia 0,0. Jako třetí má první z Italů Romano Fenati už ztrátu 66 bodů na lídra z týmu Red Bull KTM Ajo. Za Fenatim je dalších pět italských pilotů v pořadí: Francesco Bagnaia, Nicolo Bulega, Enea Bastianini, Niccolo Antonelli a Fabio Di Giannantonio.

Český jezdec Moto3 Jakub Kornfeil z týmu Drive M7 SIC a motocyklem Honda NSF250RW je před druhou polovinou sezóny v Top-10 na místě devátém se ziskem 58 bodů. Má tak stejný počet bodů jako osmý Fabio di Giantonnio a o čtyři body více než desátý Khairul Idham Pawi.

Pohled na statistiku před závodem „NeroGiardini Motorrad Grand Prix von Österreich“ 2016:

• Lídr MS Brad Binder oslavil včera své 21. narozeniny.

• Rookie Khairul Idham Pawi vyhrál Grand Prix Německa s náskokem 11,131 sec, své první vítězství v Argentině pak s náskokem 26,170 sec. Jsou to dvě vítězství s největším náskokem na druhého jezdce v letošní sezóně - dosud. Díky jim získal Pawi 50 mistrovských bodů, k nim přidal pouze další čtyři za dvě 14. místa v Jerezu a v Le Mans.

• Andrea Locatelli byl odmávnut při GP Deutschland na místě druhém a bylo to jeho první umístění na stupních vítězů při jeho 41. startu v závodě GP v kubatuře Moto3. Andrea Locatelli nemá vůbec nic společného s dalším Italem Robertem Locatellim, je to pouze shoda jmen.

• Itálie zažívá v kubatuře Moto3 skvělou sezónu. V letošní sezóně získali zástupci Apeninského poloostrova v prvních devíti závodech celkem 14 pódiových umístění. Tím mají na svém kontě stejný počet dojezdů v Top-3 jako v celé sezóně 2015. A v ní byli Italové s počtem získaných pódií nejúspěšnější od roku 2005.

• S wild card se představí v Rakousku hned dva Italové: S #53 pojede Marco Bezzecchi, s #62 Stefano Manzi. Oba dva v týmu Mahindra Racing a tedy pochopitelně s motocykly stejné značky.

• Šesté místo Johna McPheeho v Německu je nejlepším výsledkem továrního týmu Peugeotu v jeho Rookie sezóně závodění v Grand Prix.

• Český závodník Jakub Kornfeil, který naposledy zajel skvělý závod na Sachsenringu, má na svém kontě už 118 závodů GP a jelikož v šampionátu už neuvidíme Francouze Alexise Masboua (v továrním týmu Peugeot ho nahradil Španěl Albert Arenas), tak je český jezdec suverénně nejzkušenějším pilotem v kubatuře Lightweight, neboť jako jediný ze současného startovního pole má přes 100 startů v Lightweight (125 ccm/Moto3), když následují Brad Binder 84 závodů a Romano Fenati 79.

• Co se týká české účasti, tak Jaroslav Huleš byl v roce 1996 odmávnut v Lightweight na P17, a je tak zatím jediným Čechem, který zde dojel do cíle závodu GP napříč všemi kubaturami.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama