Reklama

GP Finska na KimyRingu od roku 2019 součásti kalendáře MotoGP

Na novém okruhu Kymi-Ring - ležícím na jihu Finska - se 2019 pojede poprvé závod MotoGP. Finská GP se uskuteční na 4,6 km dlouhém okruhu KymiRing poprvé 2019 a stane se součástí kalendáře MotoGP na 5 let.

S pětiletou smlouvou se vrací Finsko nazpět poprvé po roce 1982 do cirkusu zvaném Grand Prix.

Dnes byla na tiskové konferenci v «Music House» v Helsinkách potvrzena tato zpráva, která byla už dlouho veřejným tajemstvím.

Podpisu smlouvy se zúčastnili CEO firmy Dorna Sports Carmelo Ezpeleta, Sporting-Manager Dorna Carlos Ezpeleta, evropský ministr Sampo Terho, předseda společnosti Kymi-Ring-Kari O. Sohlberg, šéf finské Motorcycling federace Tapio Nevala a projektový manažer KymiRing-Timo Pohjola.

Motoristický komplex KymiRing v Litti je teprve ve fázi výstavby. Celá aréna by měla hospodářsky pomoci celé oblasti jižního Finska. Očekává se návštěva 100.000 fanoušků, neboť nový okruh je jedinou moderní tratí v celé Skandinávii.

CEO Dorna Sports Carmelo Ezpeleta mj. řekl: „Od doby, kdy se jezdila GP Finska na silničním okruhu v Imatře už uplynulo hodně let. Finsko má velkou motocyklovou tradici, stačí vzpomenout na jména jako Jarno Saarinen, Teuvo Länsivuori a Mika Kallio. Lidé ve Finsku hodně rozumí motocyklovému sportu. Myslím si, že KymiRing bude fantastickým závodem Grand Prix. Trať je pěkná, bezpečná a rychlá, jsme nadšeni“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama