Reklama

Glenn Irwin věnoval rodině Williama Dunlopa 4.000 liber

Protagonista BSB Glenn Irwin věnoval rodině tragicky zesnulého Williama Dunlopa peněžní částku 4.000 liber. Glenn Irwin vyhrál oba závody Sunflower Trophy kubatury Supertwin a celou vítěznou prémii věnoval rodině v létě tragicky zesnulého Williama Dunlopa.

Závod se jel jako sezonní finále British Ulster Superbike Championship v Bishopscourtu a Glenn Irwin zde pilotoval úspěšně motocykl Cookstown BE Racing-Kawasaki. Za obě vítězství dostal celkem 400 liber jako peněžní cenu (přibližně 425 Euro). Tuto částku se ale díky sponzorům a fanouškům podařilo zdesetinásobit a celková částka byla předána rodině Williama Dunlopa.

Havárie Williama Dunlopa se stala 7. července při tréninku kubatury «Open Race» na závod «Skerries 100» s motocyklem Yamaha R1, tedy irské silniční klasiky v Dublinu, v úseku «Sam's Tunnel», kdy byl William Dunlop ve svém třetím kole s motocyklem, který sponzoroval Temple Golf Club.

Severní Ir William Dunlop pocházel z motocyklové dynastie rodiny Dunlopových, byl bratrem Michaela, synem Roberta a synovcem Joeyho. Stal se tak letos třetí obětí závodů Road Racingu na britských ostrovech, před ním zahynuli během Tourist Trophy Adam Lyon a Dan Kneen.

Jinak jak otec Robert, tak strýc Joey rovněž zahynuli při závodech Road Racingu. Otec Robert Dunlop se smrtelně zranil při tréninku na North West 200 v roce 2008. Strýc Joey - legendární závodník na Tourist Trophy (26 vítězství) a bývalý mistr světa TT-F1 pak zahynul 2. července 2000 v estonském Tallinu v závodě kubatury 125 ccm.

William Dunlop ze Severního Irska - jeho přítelkyně Janine Brolly mu porodila 15. září druhou dceru jménem Willa (první se jmenuje Ella) - byl bratrem 18ti-násobného vítěze Tourist Trophy Michaela Dunlopa.

Irwin vyhrál první závod kubatury Supertwin, za ním dojeli Dan Cooper (Kawasaki KW Electrical) a Eunan McGlinchey (McAdoo Kawasaki). Ve druhé jízdě porazil 28-letý Severní Ir 54-letého Oldieho a bývalého pilota Grand-Prix Jeremyho McWilliamse, který zde závodil s motocyklem KMR Kawasaki od Ryana Farquhara. Opět třetí byl odmávnut McGlinchey. Oba dva závody Superbike vyhrál Richard Cooper (Suzuki), druhý skončil vždy Danny Buchan (Kawasaki MSS Performance) a třetí Michael Laverty (Tyco BMW).

Irwin ukončil sezónu BSB 2018 na třetím místě celkově za Leonem Haslamem (JG Speedfit Kawasaki) a Jake Dixonem (Royal Air Force Regular & Reserve Kawasaki). Irwin ovšem po skončení sezóny BSB odešel z týmu Be Wiser Ducati a nahradí v příští sezóně Leona Haslama (ten bude závodit v MS-Superbike), v továrně podporovaném týmu JG Speedfit Kawasaki.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama