Reklama

Gabriele Ruiu za Grillini Suzuki

Říman Gabriele Ruiu bude debutovat v mistrovství světa Superbike 26. května 2018 v Donington Parku, sotva dovrší věk 18 let. 17-letého jezdce zatím známe pouze z několika startů v ME-Superstock 1000.

Tým manažera Andrea Grilliniho změnil na sezónu 2018 závodní materiál z Kawasaki na Suzuki. A ani jezdecké duo nezůstalo v takové sestavě, jak se prezentovalo letos. Ondřej Ježek odešel do týmu Guandalini Yamaha, zřejmě do WorldSSP zamíří Ayrton Badovini.

Jako týmová #1 byl oznámen zkušený Roberto Rolfo - ten má ovšem svá nejlepší léta závodění už dávno za sebou - a tak se čekalo pouze na druhého jezdce týmu Grillini Suzuki.

V úvahu připadali jezdci jako Kevin Calia (ITA), Alessandro Andreozzi (ITA) nebo Sheridan Morais (RSA).

Nakonec ale podepsal smlouvu teprve 17-letý Ital Gabriele Ruiu. Ten závodil s motocyklem Suzuki GSX-R1000 v italském šampionátu SBK-CIV.

Teenagera Ruiua jsme letos mohli vidět také v šampionátu ME-Superstock: Za tým Phoenix Racing jel s motocyklem Suzuki GSX-R1000 v Misanu, ale nijak nezazářil. V Portimao, Magny Cours a v Jerezu se objevil na startovním roštu v týmu Trasimeno s motocyklem Yamaha YZF R1, celkové resumé ale nebylo nijak přesvědčující: Dvakrát neviděl cílový šachovnicový praporek, dvakrát byl odmávnut mimo Top-15 a to na P22 a P17.

Rovněž v šampionátu CIV se Gabriele Ruiu moc neprosadil: Pouze jednou se umístil v Top-10 a to znamenalo celkově až 25. místo v kubatuře SBK-CIV.

Ovšem vzhledem ke svému mládí může v WorldSBK závodit až od závodního víkendu v Donnington Park.

V těchto dnech dokončuje tým Grillini jednání s dalším pilotem, který se připojí k Robertu Rolfoovi na startovním roštu už od prvního závodu v Austrálii a pojede tak prvních pět závodů sezóny 2018 WorldSBK. Brzy se dozvíme jeho jméno.

Jezdci a týmy WorldSBK 2018

Kawasaki: Jonathan Rea (GB), Tom Sykes (GB)
Pata Yamaha: Michael van der Mark (NL), Alex Lowes (GB)
Aruba.it Ducati: Chaz Davies (GB), Marco Melandri (I)
MV Agusta: Jordi Torres (E)
Milwaukee Aprilia: Eugene Laverty (IRL), Lorenzo Savadori (I)
Red Bull Honda: Leon Camier (GB), Jake Gagne (USA)
Kawasaki Puccetti: Toprak Razgatlioglu (TR)
Go Eleven Kawasaki: Roman Ramos (E)
Orelac Kawasaki: Leandro Mercado (ARG)
Barni Ducati: Javier Forés (E)
Triple-M Honda: Patrick Jacobsen (USA)
Althea BMW: Loris Baz (FR)
Grillini Suzuki: Roberto Rolfo (ITA), Gabriele Ruiu (ITA)
Pedercini Kawasaki: Yonny Hernandez (COL)
Guandalini Yamaha: Ondřej Ježek (CZE)

Tučně vytištění jezdci jsou oficiálně potvrzeni.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama