Reklama

Franco Morbidelli 2018 v MotoGP za Marc VDS

Italský lídr Moto2 Franco Morbidelli pojede za svůj současný tým Marc VDS-Honda v sezóně 2018 v královské kubatuře. Zda zůstane Jack Miller, není vůbec jasné, stejně jako budoucnost Tito Rabata.

Většina jezdců má platné smlouvy v královské kubatuře i na rok 2018. Výjímkou jsou Cal Crutchlow, Jack Miller a Sam Lowes. Rookies Zarco, Folger a Rins měli se svými současnými týmy uzavřeny opční právo a třeba Zarco už smlouvu se současným týmem podepsal.

Jedna změna je už jasná: Lídr MS-Moto2 Franco Morbidelli (22) sice zůstane v týmu Estrella Galicia 0,0-Honda, ale postoupí do kubatury MotoGP a zde bude pilotovat motocykl Honda RC213V, což potvrdil týmový principál Marc-VDS Michael Bartholemy.

Kdo ale bude pilotovat druhý motocykl MotoGP-Honda u týmu Marc VDS, není vůbec jasné. Jack Miller sice letos ukazuje zlepšené a konstantní výsledky, ale končí mu tříletá smlouva s HRC.

22-letý Australan má za sebou 2,5 roků v MotoGP a mohl by být v příštích letech kandidátem na přední umístění.

Co se týká dalších volných míst a jezdců, tak manažeři HRC momentálně uvažují na přání týmového šéfa LCR Lucia Cecchinella, že by Cal Crutchlow podepsal 2018 smlouvu přímo s HRC.

Co se ale stane s Tito Rabatem, pokud Miller zůstane a Morbidelli postoupí o level výše? „To není vůbec jasné“, říká Bartholemy.

Dle informací Radia Paddock by se mohl Rabat vrátit nazpět do Moto2, nebo odejít do WorldSBK, kde by o jednoho dalšího rychlého Španěla (vedle Torrese a Forese) byl určitě zájem.

Týmový majitel LCR-Honda Lucio Cecchinello tak souboj o Morbidelliho prohrál, takže vedle Crutchlowa by se jako druhý jezdec mohl objevit horký kandidát Takaaki Nakagami, což je přání Dorny. Ovšem sponzor GIVI chce nějakého mladého Itala - nejvážnějším kandidátem je pilot z Moto2 Pecco Bagnaia.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama