Reklama

Foggia a Marini potvrzeni v týmu SKY VR46

Tým SKY VR46 Racing Valentina Rossiho vymění na 2018 dva ze čtyř jezdců: Migno a Manzi musí odejít, Foggia a Marini přijdou.

Není to ve své podstatě žádné velké překvapení a dalo se to očekávat: Rossiho nevlastní bratr Luca Marini pojede 2018 jako týmový kolega Pecco Bagnaie za tým SKY VR46 Moto2, když poslední dva roky závodil za Forward. Dosavadní jezdec Stefano Manzi (s pouhými 10 body na P24) si musí najít nové angažmá.

A v kubatuře Moto3 si vyhlédl týmový manažer Pablo Nieto talentovaného Dennise Foggiu, který tak bude týmový kolega Nicolo Bulegy v MS-Moto3 na KTM.

Uvažovalo se dokonce o tříčlenném týmu s tím, že zůstane vítěz z Mugella Andrea Migno. Ten byl nakonec kooptován do týmu Pull & Bear Aspar-KTM, kde bude jeho týmovým kolegou Albert Arenas.

Po doslova fantastické sezóně v CEV Repsol-MSJ byl 16-letý obrovský talent Foggia transferován okamžitě do týmu SKY. Foggia je od roku 2016 členem VR46 Riders Academy; a letos už tři závody vyhrál a dvakrát byl odmávnutý jako druhý v cíli.

Byl tedy potvrzen v týmu SKY VR46 rovněž Bagnaia, který ve své Rookie sezóně v prostřední kubatuře Grand Prix už získal tři umístění v Top-3 (tedy na pódiu) a jednou si vyjel postavení na startovním roštu v první řadě.

Nevlastní bratr Rossiho Luca Marini (20) se letos už 5x umístil v Top-10, nejlépe pak dojel u nás v Brně na 4. místě.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama