Reklama

Florian Prüstel (Peugeot): 2017 je cílem Top-10

Tovární tým Peugeotu v MS-Moto3 nastoupí v sezóně 2017 v sestavě Rookie Pulkkinen z Finska a se zkušeným Čechem Jakubem Kornfeilem (23 let), který má na svém kontě celkem 127 startů v závodech GP v «Lightweight» 125 ccm/Moto3.

„V Jakubu Kornfeilovi máme v týmu hodně zkušeného pilota. Od něho samozřejmě očekáváme více než od Pulkkinena. Sezónu 2016 dokončil v Top-10, pokud se mu to podaří 2017 také s Peugeotem, takbudeme hodně spokojeni.“, říká Florian Prüstel, týmový manažer továrního stáje Saxoprint MC Peugeot.

Samotný Kornfeil byl příjemně překvapen výkonem motocyklu Mahindra/Peugeot: „Můj pocit s motocyklem Peugeot je mnohem lepší, než jsem čekal. Jsem opravdu šťastný, že jsem se rozhodl pro tento tým. Především jsem rád, jak motocykl funguje. To jsem si užíval už první den testů. Když jsem poprvé seděl na novém motocyklu, tak jsem si sám nebyl moc jistý. Pozice v sedle Mahindra/Peugeotu je totiž úplně jiná. Ale po 60 kolech jsem byl schopen na konci zajíždět opravdu dobré časy. Nijak jsme se nesnažili experimentovat, nýbrž jsem chtěl co nejvíce jezdit. Jsem velmi spokojený“, říkal po testech ve Valencii český jezdec Kornfeil, který ztratil 1,2 sekundy na nejlepší čas Eney Bastianiniho. Také na mokru se Peugeot - který se stavbou neliší od Mahindra - choval dle přání Kornfeila. „Hned jsem zjistil, že tento motocykl má na mokru velký potenciál. Neriskoval jsem ale moc, nýbrž jsem si chtěl vybudovat pouze dobrý pocit“.

Podívejme se trochu do nedávné minulosti tohoto týmu. Od GP Německa na Sachsenringu 2016 patří Team Saxoprint MC Peugeot saskému podnikateli v logistice Ingovi Prüstelovi, který vede společně se svým synem Florianem.

Už při třetím závodě tohoto týmu se podařilo díky Johnu McPheeovi vyhrát mokrý závod v Brně. Dá se očekávat něco podobného od Kornfeila, tedy podobný highlight? „Podařilo se nám vyhrát hned třetí závod v Brně, pokud se nám podaří vyhrát nějaký závod s Jakubem Kornfeilem, tak by to bylo hodně pěkné“, směje se Florian Prüstel.

„Při testech ve Valencii jsme měli cíl, aby se jezdci sžili s novým motocyklem. V únoru dostaneme nové díly a nové motocykly na sezónu 2017. Důležité bude, aby se zlepšil výkon motoru. Šasí je je dobré, ovšem motor je velká výzva pro Mahindra/Peugeot. Očekáváme pozitivní vývoj“, říká dále Prüstel.

Rookie Patrik Pulkkinen bude 2017 týmovým kolegou Jakuba Kornfeila. 15-letý a pouze 44 kilometrů vážící Patrik Pulkkinen bude debutovat v MS-Moto3 za tým Saxoprint MC Peugeot. Fin ukončil Red Bull MotoGP Rookies-Cup 2016 na P14 v celkovém pořadí. Svůj talent prokázal v sezóně 2014, tehdy vyhrál za německý tým F. Koch Rennsport & Hannes Allwardt celkově seriál Moriwaki 250 Junior Cup.

Pro malého Fina se při prvním testu Moto3 ve Valencii v listopadu 2016 muselo přidat dodatečných osm kilogramů, aby byl splněn minimální požadavek: Motocykl Peugeot a jezdec - 152 kilogramů.

Pulkkinen skončil během jediného dne na suchém povrchu 2,6 sec za nejlepším časem pilota Hondy Eney Bastianiniho. V dešti druhý den testů měl ztrátu 3,856 sec, což znamenalo P11.

„Rookie Patrik Pulkkinen má dvouletou smlouvu s opcí na třetí rok. První rok se musí naučit okruhy, které zatím nezná. Na tratích z Red Bull Rookies Cupu od něho očekáváme samozřejmě více“, říká Florian Prüstel.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama