Reklama

FIM MotoE World Cup 2019

Dlouho jsem váhal, zda tento článek vůbec napsat, jsem totiž zřejmě «staromilec». Ale je to fakt; 2019 se pojede v rámci závodů Grand Prix také FIM MotoE World Cup 2019 s firmou Enel jako hlavním sponzorem.

Na Tourist Trophy se už několik let snaží «MotoE» prorazit, ale moc se jim to nedaří. Počet startujících nikdy nepřesáhl jednomístnou číslici...

Na straně druhé, nedávno testoval Sylvain Guintoli motocykl «E-Superbike» na okruhu Almeria Circuit a dosáhl na něm maximální rychlosti 270 km/h, ale přece jen...

Tyto motocykly připomínají spíše «rychlé bzučící vosy» než burácející závodní čtyřtakty!

V každém případě je tedy plánován «Moto-e World Cup» se šesti závody v rámci evropských závodních víkendů Grand Prix a exkluzivní výrobce Energica Motor Company by měl těmito elektro motocykly s výkonem 130 HP vybavit 18 jezdců.

Novým exekutivním direktorem bude Nicolas Goubert, dosud pracující jako technický direktor u Michelinu.

Oficiálního představení se v Římě v «Officine Farneto» zúčastnili kromě jiných pozvaných hostů prezident FIM Vito Ippolito a CEO Dorny Carmelo Ezpeleta, přičemž roli prominentního pilota, který motocykl E Superbike dovezl na jeviště, zde zastával Loris Capirossi. Firmu Enel jako hlavního sponzora pak zastupoval Francesco Starace, obchodní ředitel a generální manažer Enel Group.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama