Reklama

Filipa Salače v tréninku potrápil motor

Jedenáctým letošním podnikem seriálu MotoGP je o tomto víkendu závod na trati španělského okruhu Aragón. Nechybí zde ani kategorie Moto3 se stájí Rivacold Snipers Team, jejímž jezdcem je také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač.

Ten minulý víkend v Le Mans zazářil při druhém volném tréninku, kde se mu podařilo zvítězit. Čeští fanoušci tak s napětím očekávali, jak se Filipovi páteční program vydaří tentokrát.

Závodní víkend bohužel pro celou stáj Rivacold Snipers Team začal doslova katastrofálně. Filipův týmový kolega Tony Arbolino společně se třemi mechaniky cestoval s osobou pozitivní na COVID-19 a přes negativní test stráví celý víkend v karanténě. Žádného měřeného kola nedocílil v prvním volném tréninku ani Filip Salač, důvodem byla závada na motoru jeho motocyklu Honda hned v průběhu prvního kola. Muselo tak dojít k jeho okamžité výměně a do druhého volného tréninku mohl český jezdec naskočit jako jediný zástupce své stáje. Oproti svým soupeřům byl pochopitelně v nevýhodě, protože většina z nich již měla za sebou první volný trénink.

„Dnešní den je za mnou, ale nejsem vůbec spokojený a trochu nám nepřálo štěstí. V prvním tréninku mi hned v prvním kole explodoval motor, naštěstí mechanici udělali skvělou práci a vyměnili motor ještě v průběhu tréninku, ani tak jsem bohužel nestihl žádné kolo. Vše jsme tedy připravili na druhý trénink a bylo hned od prvního kola znát, že mi první trénink chybí. Ostatní měli najeto zhruba o patnáct kol více, pro mě druhý trénink znamenal první kola zde v Aragónu, měl jsem to tedy o dost složitější než soupeři, což se projevilo také na čase. Vůbec jsem neměl pocit s motorkou a jel jsem na svém limitu, kdybychom dali nejlepší sektory dohromady, mohl bych být více vpředu. Bohužel dnes se zkrátka nedařilo, měl jsem smůlu a doufám, že zítra to bude lepší. Každopádně pro celý víkend mám o jeden trénink méně než ostatní, jsem tedy sám zvědavý, zda se nám toto manko podaří dohnat či nikoli. Děkuji týmu za skvělou práci,“ zhodnotil páteční volné tréninky v Aragónu Filip Salač.

Zítra čeká českého reprezentanta důležitější den. Dopolední třetí volný trénink ještě takovou váhu mít nebude, zato odpolední kvalifikace rozhodne o Filipově pozici na startovním roštu samotného závodu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama