Reklama

Filipa Řeháčka uvidíme v CEV-Moto3

Filip Řeháček, člen Brno Circuit Junior Racing Team, se v nadcházející sezóně objeví v juniorském mistrovství světa FIM CEV Repsol Moto 3 v barvách svého stávajícího týmu IgaX Team.

Po letošní úspěšné sezóně, kdy odjel dva prestižní šampionáty - mistrovství Španělska Campeonato de Espaňa Cetelem de Velocidad v kategorii PreMoto 3 a mistrovství Evropy FIM CEV Repsol European Talent Cup v kategorii Moto 3, uvidíme příští sezonu Filipa v seriálu juniorského mistrovství světa.

„Letošní sezóna pro mě byla obrovskou školou, oba šampionáty, jak mistrovství Španělska tak mistrovství Evropy, byly parádně obsazené a měl jsem možnost nabrat zkušenosti od těch nejlepších evropských i světových jezdců,“ prohlásil Filip Řeháček při podpisu smlouvy na příští sezonu.

V mistrovství Španělska Filip obsadil skvělé celkové osmé místo, tento výborný výsledek podtrhuje i to, že jako jeden z pouhých čtyř závodníků bodoval v každém z osmi závodů. Mistrovství Evropy bylo neuvěřitelně dobře obsazeným šampionátem, kdy se počet závodníků pohyboval vždy kolem padesáti, v některých závodech nastoupilo dokonce 56 pilotů. Filip závod od závodu zlepšovat formu a ke konci šampionátu se mu už dařilo dojíždět na bodovaných místech.

Protože se na konci letošní sezony objevila možnost postoupit pro příští rok do mistrovství světa, proběhlo během posledního závodního víkendu ve Valencii několik jednání a nakonec došlo k podpisu smlouvy právě v IgaX Teamu.

Alex Martinez, manažer týmu IgaX Team, po podpisu smlouvy prohlásil: „Jsme šťastní, že s námi Filip bude pokračovat i v příští sezóně a že udělal důležitý krok do prestižního šampionátu, jakým MS rozhodně je. Za dobu, kdy je součástí našeho týmu, udělal obrovský pokrok a já věřím, že i v MS dokáže dál pracovat stejným tempem a postupně se dostat mezi ty nejlepší jezdce. Já i celý náš tým uděláme maximum pro to, aby byla jeho příští sezóna minimálně tak úspěšná jako ta letošní.“

„Dostat se do mistrovství světa je pro mě jeden ze splněných snů. I když je to jen ‚juniorský svět‘, jeho kvalita je neuvěřitelně vysoká a každý rok se ukazuje, že piloti z předních pozic se neztratí ani v tom seniorském světovém mistrovství. V příští sezóně bych se chtěl hlavně učit a co nejrychleji se seznámit se svou novou motorkou. Poprvé po několika letech nepojedu na Hondě, ale na KTM. I když jde o stejnou speficikaci – Moto 3 – je to úplně jiný stroj, na který si budu muset zvykat. Měl jsem možnost absolvovat jednodenní test a bylo to skvělé, už se moc těším na další testování i na celou sezonu,“ prohlásil Filip.

Filip Řeháček tak bude týmovým kolegou dalšího Čecha Ondřeje Vostatka.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama