Reklama

Filip Salač zůstává v MS i v roce 2020

Aktuálně 26. jezdec šampionátu MS-Moto3 Filip Salač zůstává i v sezóně 2020 v šampionátu MS kubatury Moto3, jen mění tým a značku motocyklu.

Místo motocyklu KTM bude 17-letý Salač pilotovat stroj Honda NSF250RW, místo německého týmu Redox Prüstel GP pak bude k vidění v boxu VNE-Snipers. Tento tým patří Mirko Cecchinimu a letos zde závodí dva Italové: Tony Arbolino a Romano Fenati. Zkušený Fenati ovšem odchází 2020 do Moto2 a to do týmu Fausta Gresiniho, takže se v této italské stáji uvolnilo jedno místo a 19-letý Arbolino (vítěz GP Mugella a Assenu) bude týmovým kolegou Salače i v příští sezóně.

Kuriozitou týmu je ovšem šéfmechanik, tedy Crew-Chief: 79-letý Giancarlo Cecchini (otec majitele týmu) už šroubuje v Grand Prix 50 let a pracoval u takových jezdců, jakými byli Tarquinio Provini, Renzo Pasolini, Dieter Braun, Graziano Rossi, Jarno Saarinen a v poslední době třeba Andrea Dovizioso, Alexis Masbou, Niccolo Antonelli a nyní tedy Romano Fenati.

Tým se původně jmenoval vlastně CBC Corse a 2004 vyhrál s Doviziosem mistrovství světa 125-tek. Rodinný závodní tým se už dávno jmenuje Snipers, neboť «cecchini» se anglicky řekne Snipers.

„Moc se těším a jsem strašně rád, že jsem mohl podepsat a že jsem dostal příležitost jezdit právě v tomto týmu. Myslím si, že budu jezdit do desítky každý závod. Také vím, že každý, kdo sedl na Hondu, udělal velký progres,“ řekl po podpisu smlouvy Filip Salač.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama