Reklama

Filip Salač se zotavuje z mononukleozy

«Ticho po pěšině» bylo dlouhou dobu o českém talentu Filipu Salačovi a to přesto, že má letos v plánu hodně velké věci. Ovšem zákeřná infekční nemoc jeho přípravu na sezónu 2017 zabrzdila.

15letý český motocyklový talent bude letos závodit na dvou frontách - stejně jako většina jeho rivalů - a to v Red Bull Rookies Cupu a v MSJ Moto3. V Red Bull MotoGP Rookies cupu čeká Salače celkem sedm závodních víkendů, v seriálu MSJ-Repsol jich bude osm.

Koncem roku 2016 byl v Praze představen nový český tým s jezdcem Filipem Salačem. Salačův nový motocykl pochází ze zásob německého týmu Schedl GP Racing, a s touto KTMkou dokázal Philipp Öttl obsadit v MS-Moto3 celkově 12. místo, když nejlépe dojel tento Němec dvakrát v Top-4 (v americkém Austinu a v japonské Motegi).

Filip tak jde ve šlépějích svého staršího bratra Michala, který v letech 2010 a 2011 závodil v šampionátu STK FIM Cup 1000.

Pro Salače nebude tento šampionát úplně neznámou půdou s novými okruhy, už v uplynulé sezóně v něm nepravidelně startoval celkem ve 4 závodech. Za tým HMA Llimsual Racing - s motocyklem stejné značky, tedy KTM - v Albacete nedojel, v portugalském Portimao obsadil 15. místo, ve Valencii pak byl v jízdě první odmávnut jako dvacátý, v jízdě druhé si o jedno místo pohoršil.

Samozřejmě s ex-továrním motocyklem od Öttla jsou od mladého Čecha očekávány úplně jiné výsledky, pravidelná umístění v Top-15 jsou minimálním cílem jak týmu, tak jezdce samotného.

Ale nepříjemná infekční nemoc mononukleóza pochopitelně přibrzdila celou přípravu a tak se mladý Čech nemohl na sezónu připravovat, naopak musel hodně odpočívat: „Ahoj všichni, chystám se vám říct nějaké nové věci o mně. Byl jsem od ledna nemocný, měl jsem mononukleózu (jaterní onemocnění), takže jsem nemohl trénovat a dělat jakékoliv vyčerpávající věci. Absolvoval jsem pouze jeden test na okruhu Motorland Aragon a 2 dny testů ve Valencii s motocyklem KTM-Moto3 před dvěma týdny, ale neujel jsem mnoho kol, protože jsem byl velmi unavený. Byl to ale příjemný pocit sedět na motocyklu po 4 měsících.

Minulý týden jsem trénoval s mým KTM SMR 450. Snažil jsem se odjezdit hodně kol a být tak maximálně připraven v mém současném zdravotním stavu. A teď se cítím lépe. Už se opravdu těším na první testování Red Bull MotoGP Rookies Cupu.“.

Zdroj: redbullrookiescup.com



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama