Reklama

Filip Salač se po zranění vrací na startovní rošt

Po dlouhé závodní pomlce, kterou způsobilo vážné zranění stehenní kosti, se Filip Salč začíná dostávat zase do tempa a o víkendu se zúčastní závodu Red Bull Rookies Cupu v rámci «Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e della Riviera di Rimini» na okruhu «Misano World Circuit Marco Simoncelli».

Těsně před koncem prázdnin se Filip Salač zúčastnil volných tréninků na brněnském Masarykově okruhu při Dafit Fila Racing Agency. Na své šestistovce se mu i přes nepatrnou bolest podařilo každý trénink zlepšovat a zajíždět tak celkem slušné časy.

Cítil se o mnoho lépe, což bylo vidět i na trati.

Hned dva dny poté už byl společně se svým týmem Montáže Brož Racing na cestě do Španělska, kde na tréninkovém okruhu Circuit de la Ribera mohl poprvé po červnovém pádu v Barceloně vyzkoušet svůj motocykl MOTO3, se kterým se účastní mistrovství světa juniorů FIM CEV Repsol.

Přesto, že je tato menší závodní trať o délce 2200m poměrně nová, střídá se tu mnoho jezdců, z těch známějších Masia, Ruiz, Polanco, Herrera, Barbera a jiní. Filip si tak mohl nejen kvalitně zatrénovat, ale dostal se i poměrně rychle zpět do tempa a prozatím tam zanechal traťový rekord.

Celý team byl s výsledkem testu velmi spokojený a po vynechání dvou závodních víkendů FIM CEV Repsol se už připravuje na další dvojzávody, které se konají 17. Září ve španělském Jerezu.

Filip Salač: “Jsem moc rád, že jsem mohl mít možnost zatrénovat nejen v Brně, ale zaletět si s týmem Montáže Brož Racing na tréninkový víkend do Španělska. Od nepodařeného návratu v Red Bull MotoGP Rookies cupu v Brně, kde jsem ještě nebyl doléčený, ale chtěl jsem potěšit nejen sebe i své fanoušky uplynul necelý měsíc. Rozhodli jsem se po poradě s rodinou a trenéry vynechat i závod Red Bull MotoGP Rookies cup v Rakousku, abych se dal co nejdříve do kupy a měl dostatek času na rehabilitaci. Myslím, že se to nakonec vyplatilo a já se cítím na motorce zase velmi dobře. Moc děkuji všem, co mě podporovali."

Nyní už Filipa čeká návrat na startovní rošt a to v sobotním závodu Red Bull MotoGP Rookies cupu na okruhu Marca Simoncelliho v italském Misanu.

Jen připomínám: Kvůli italským «tifosi» se jede v Misanu pouze jeden závod Red Bull Rookies Cupu, neboť po nedělním závodě královské kubatury vždy italští fanoušci doslova vtrhnou na trať a ta je potom na dlouho dobu absolutně neprůjezdná.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama