Reklama

Filip Salač pojede na ex-motorce Philippa Öttla MSJ-Moto3

Talentovaný český motocyklový jezdec Filip Salač pojede v nové sezóně 2017 mistrovství světa juniorů v kubatuře Moto3. Bude závodit s bikem KTM RC 250 GP, který v závodech MS jezdil německý jezdec Philipp Öttl.

Závodní sezona 2017 bude pro 15-letého Filipa Salače doslova nadupaná. Nejen, že bude pokračovat v šampionátu Red Bull MotoGP Rookies Cup, ve kterém se v letošní sezoně dokázal prosadit, vyjet si celkové deváté místo a stát se tak nejlepším nováčkem, ale také vstoupí do celého šampionátu Mistrovství světa juniorů - FIM CEV Repsol Moto3 Junior World Championship 2017, který je ještě více prestižní než RBRC (Red Bull MotoGP Rookies Cup), o čemž svědčí nabité startovní pole jezdců mnoha národností.

Filip tak jde ve šlépějích svého staršího bratra Michala, který v letech 2010 a 2011 závodil v šampionátu STK FIM Cup 1000. Je žákem 6. Základní školy v Mladé Boleslavi a navštěvuje sportovní třídu a stal se také studentem prestižní španělské školy Cuna de Campeones.

Koncem roku 2016 byl v Praze představen nový český tým s jezdcem Filipem Salačem. Salačův nový motocykl pochází ze zásob německého týmu Schedl GP Racing, a s touto KTMkou dokázal Philipp Öttl obsadit v MS-Moto3 celkově 12. místo, když nejlépe dojel tento Němec dvakrát v Top-4 (v americkém Austinu a v japonské Motegi).

V Red Bull MotoGP Rookies cupu čeká Salače celkem sedm závodních víkendů, v seriálu MSJ-Repsol jich bude osm.

Manažer týmu Martin Vitík: “Těší mě, že motocyklová federace má zájem podporovat mladé jezdce. V našem případě Filipa Salače. Za celý tým můžu říct, že jsme velice dobře technicky vybaveni. Podařilo se nám zakoupit letošní model KTM RC250GP, na které jel v této sezóně Philipp Öttl. S tímto motocyklem v letošním roce vybojoval Pole-Position v texaském Austinu a také nejrychlejší kolo v závodě na RedBull Ringu. Techniku i jezdce máme tedy skvělé, nyní nás čeká mnoho tvrdé práce, abychom do nadcházející sezóny vyrazili stoprocentně připraveni”.

“Čeká nás určitě těžká sezóna. Budu závodit i proti jezdcům, kteří jedou Mistrovství světa, ale i proti klukům se kterými jezdím RedBull Rookies Cup. Těším se na to.”, řekl závěrem pilot Filip Salač.

Pro Salače nebude tento šampionát úplně neznámou půdou s novými okruhy, už v uplynulé sezóně v něm nepravidelně startoval celkem ve 4 závodech. Za tým HMA Llimsual Racing - s motocyklem stejné značky, tedy KTM - v Albacete nedojel, v portugalském Portimao obsadil 15. místo, ve Valencii pak byl v jízdě první odmávnut jako dvacátý, v jízdě druhé si o jedno místo pohoršil.

Samozřejmě s ex-továrním motocyklem od Öttla jsou od mladého Čecha očekávány úplně jiné výsledky, pravidelná umístění v Top-15 jsou minimálním cílem jak týmu, tak jezdce samotného.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama