Reklama

Filip Salač po kvalifikaci na MotoGP Ameriky

Filip Salač hodnotí sobotní program Grand Prix Ameriky. Dopolední tréninky byly kvůli špatnému počasí zrušeny a v kvalifikaci přišel pád, který ovlivnil výsledné pořadí.

Velice náročný den prožili jezdci mistrovství světa silničních motocyklů během soboty v Texasu. Kvůli velké nepřízni počasí byly nakonec všechny dopolední tréninky Velké ceny Ameriky zrušeny a jezdci museli nastoupit rovnou do kvalifikací.

Závodníci třídy Moto3 vyrazili do své kvalifikace jako první a trať byla ještě mokrá. Teplota vzduchu byla jen na 16°C a asfaltu 19°C. Filip Salač zajel dvě měřená kola a při nájezdu do třetího skončil bez varování na zemi, takže už nemohl zajet víc. S týmem se snažili najít příčinu, ale ta je zatím neznámá. Do závodu bude proto startovat z 28. místa, takže ho čeká stíhací jízda.

#12 Filip Salač: „Třetí trénink byl zrušený kvůli velkému dešti, bouřce a nedaleko od nás bylo i tornádo. Proto se to nejelo a šli jsme rovnou do kvalifikace. To mi moc nevyhovovalo, ale měli jsme to všichni stejné. Objel jsem dvě měřená kola a při nájezdu do třetího se mi na rovince zavřel předek. Doteď mi není jasné, jak jsem mohl takhle spadnout a ani s týmem jsme ještě nenašli žádnou příčinu. Myslím si, že jsem musel na něco najet. Jel jsem s narovnanou motorkou, brzdil plynule a nešlo o žádné prudké brzdění. Musíme to ještě vyřešit, ale jsem hodně zklamaný a moc mě to mrzí. Naštěstí jsem v pořádku, ale zítra to bude hodně těžké. Odjel jsem jen dva tréninky na suchu a ti, co tu jedou více let, to budou mít o dost jednodušší. Uvidíme v závodě.“

TZ Filipa Salače



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama