Reklama

Filip Salač: Po hororovém crashi zpátky na špici

V červnu se Filip Salač, v tu dobu třetí v celkovém pořadí v Red Bull Rookies Cupu, těžce zranil při tréninku JMS-Moto3 v Barceloně. V Brně absolvoval neúspěšný a uspěchaný comeback, v Misanu se vrátil nazpět ve velmi dobré formě.

Ve druhém Qualifying při JMS na okruhu Circuit de Barcelona-Catalunya měl těžký crash český talent Filip Salač. Ačkoliv byl okamžitě transportován do nemocnice a tam se podrobil nouzové operaci, tak kvůli dvojnásobné zlomenině stehenní kosti se na závodní trať mohl vrátit až na domácím Masarykově okruhu. To ale byl uspěchaný comeback a absolutně neúspěšný. Salač musel hodit do ringu bílý ručník a vynechat i následující závod v rakouském Spielbergu.

V Misanu dokázal Salač, který do sezóny odstartoval umístěními čtyři a dvě z Jerezu, poprvé po svém zranění bodovat v Rookies-Cupu.

Nyní ho čeká o víkendu další závod MSJ ve španělském Jerezu - dva závody, a potom v Aragónu letošní dva finálové závody Red Bull Rookies Cupu. Zde má šanci postoupit z dosavadního 14. místo (44 bodů) určitě do Top-10, kam určitě svými výkony patří.

A sezónu zakončí jezdec týmu Montáže Brož RT dalšími závody v seriálu MSJ: v Aragónu a ve Valencii.

Zde má Salač k dispozici motocykl KTM RC 250 GP, se kterým ještě vloni bodoval v MS německý jezdec Philipp Öttl – Südmetall Schedl GP Racing. V MSJ absolvoval Salač zatím pouhé dva závody – v Albacete nedojel, v Le Mans obsadil 11. místo, takže kvůli svému zranění má na svém kontě pouhých 5 bodů a to znamená 27. místo.

A příští sezóna? Zda bude moci Salač absolvovat ještě třetí sezónu v Red Bull Rookies Cupu zůstává otázkou, v každém případě ale zůstane v seriálu JMS/CEV Moto3.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama