Reklama

Filip Salač po GP Rakouska

Protože Autoklub ČR už letos pravidelně nevydává TZ o našem jediném jezdci v Grand Prix Filipu Salačovi, tak je hodně těžké se dostat k nějakému vyjádření pilota italského týmu Rivacold Snipers Team - Honda po aktuálním závodě.

Přesto se nám podařilo na sociálních sítích jeho upřímnou zpověď najít a přetiskujeme ji v plném znění, tedy bez úprav.

Jen připomínám, nyní na Red Bull Ringu zajel Filip Salač kolo před koncem do boxu svého týmu a v závodech nyní už čtyřikrát vyšel naprázdno.

„Po dnešku a 4 závodech v řadě, kdy jsem nebodoval, je na čase udělat velký změny. Dnes nebyl úplně problém v motorce, tak jako ve mně. Nastavení nebylo ideální, ale můj týmový kolega měl stejný problém a i tak zajel lépe. Takže se nemohu vymlouvat. Rozdíl mezi závody ve Valencii a v Kataru je ten, že tam jsem letěl na závody hodně silný psychicky..byl jsem připravený je porazit a věděl, že to dokážu..ale po dvou nedojetých závodech v Jerezu jsem dostal velkou psychickou ránu a táhne se to se mnou..další věc je, že se od začátku roku trápíme s nastavením předku, ale nedaří se nám to. Na Hondě se jede stylově, jinak když jedete na rychlé kolo v tréninku a pak v závodě..v tréninku plynulost a v závodě tvrdý brzdy..v každý zatáčce jsem na limitu a když se pokusím předjet, ležím..musíme najít co s tím..ale ať děláme co děláme nic není takový co by mi vyhovovalo..

Momentálně si prožívám největší psychické problémy v moji dosavadní kariéře..děkuju všem, kteří při mně stojí. Doufám, že se nám povede problémy s motorkou vyřešit a že já si začnu znovu věřit. Dám si teď nějakou chvíli pauzu od sociálních sítí, protože chci dát přednost důležitějším věcem. Ještě jednou DÍKY!“.

Stav MS po 5 z 15 závodů: 1. Arenas, 95 bodů. 2. McPhee, 67. 3. Ogura, 65. 4. Suzuki, 50. 5. Fernandez, 43. 6. Vietti, 41. 7. Arbolino, 40. 8. Masia, 39. 9. Rodrigo, 33. 10. Foggia, 32....20. Salač 8.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama