Reklama

Filip Řeháček bodoval i v Albacete

O uplynulém víkendu proběhl na okruhu ve španělském Albacete v pořadí pátý a současně předposlední závod seriálu juniorského mistrovství Evropy FIM CEV Repsol European Talent Cup, který se jede na motocyklech Honda kategorie Moto3.

Po předchozím úspěšném závodu v Jerezu, kde Filip Řeháček, člen Brno Circuit Junior Racing Team, dojel na bodech, byl cíl pro Albacete potvrdit formu a přivést domů další evropský bod.

Jako obvykle začal víkend volnými tréninky ve čtvrtek a pátek. Zajeté časy byly velmi dobré, vše fungovalo perfektně, tým i nastavení motorky, a tak se mezi jednotlivými tréninky dělaly jen drobné změny v nastavení podvozku a hledalo se optimální nastavení kvůli nutným změnám vzhledem k chladným ranním tréninkům a odpolednímu horku, kdy teplota stoupala téměř k 30° C.

V pátek Filip zaznamenal drobný pád, ale šlo jen o sklouznutí ke konci posledního tréninku a jezdci ani motorce se nic nestalo.

„Ve čtvrtek i v pátek se mi jezdilo velmi dobře a byl jsem hodně spokojený se zajetým časem. Oproti loňskému roku se hodně zrychlilo, celé startovní pole je strašně nabité a časy, které jsem letos zajížděl, by zde loni stačily v závodě na Top 5, i když je pravda, že loňský závod se nejel zrovna za ideálního počasí. Škoda jen pádu na konci tréninku, ale nebylo to nic vážného, a tak bych neměl mít problém do sobotní kvalifikace,“ uzavřel v pátek svoje volné tréninky Filip Řeháček.

V sobotu proběhly dvě kvalifikace, v té ranní si Filip vyjel 21. pozici v nabitém 40členném poli. Druhá kvalifikace už byla za celkem vysoké teploty, a tak prakticky nikdo nezrychloval, navíc Filip vyjel v druhé polovině mimo trať a komisaři už mu nedovolili v kvalifikaci pokračovat. I tak to ale v kombinovaných výsledcích stačilo na velmi slibné 20. místo na startovním roštu.

„I když kvalifikace nedopadla špatně a oproti pátku jsem zrychlil o vteřinu, nejsem úplně spokojený. V druhé kvalifikaci bylo sice obtížné zrychlit, ale cítil jsem, že bych se mohl ještě o nějakou desetinu posunout. Na kdyby se ale nehraje a kvůli chybě jsem se dostal mimo trať, a i když byla motorka v pořádku, nebylo mi dovoleno vrátit se zpátky. I tak je ale P20 parádní a dává šanci zase bojovat o bodované místo,“ doplnil po kvalifikacích Filip.

V neděli se tentokrát jel jen jeden závod a karty pořádně zamíchalo počasí, kdy před závodem vydatně zapršelo.

„Začátek závodu nebyl úplně ideální, propadl jsem se na 24. místo, ale pak jsem se snažil dotáhnout skupinku přede mnou. Závod se jel na 18 kol, a tak byl čas s ne zrovna dobrým místem něco udělat. Po pár kolech jsem skupinu před sebou dojel a začal se prokousávat dopředu. V předposledním kole jsem se dostal do vedení ve své skupině a místo jsem si udržel až do cíle, kde z toho bylo nakonec parádní bodované 15. místo. Jsem strašně rád, že se podařilo potvrdit formu z Jerezu a dovézt domů další evropský bod,“ dodal Filip.

Tento víkend čeká Filipa ještě jeden závod v rámci mistrovství Španělska Campeonato de Espana Cetelem de Velocidad PreMoto 3 na okruhu v Jerezu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama