Reklama

Fakta a zajímavosti kubatury Moto2

Po sezonním úvodu 2017 v Katar odcestoval «cirkus» zvaný MotoGP dále do Argentiny, kde se koná druhý závod MS-Moto2 na okruhu Termas de Rio Hondo.

V kubatuře Moto2 Franco Morbidelli z týmu Marc VDS vyhrál v Kataru závod způsobem start - cíl svůj první závod v Grand Prix. Ital vyhrál o 2,6 sec před svým týmovým kolegou z Kalexu Tomem Lüthim, vice-mistrem světa 2016. Následoval na 3. místě Takaaki Nakagami, který se prosadil překvapivým předjížděcím manévrem proti Miguelu Oliveirovi na novém motocyklu Moto2-KTM. Nejlepším pilotem s motocyklem Suter byl Dominique Aegerter, který byl odmávnut jako 11. Nyní následuje «Gran Premio Motul de la República Argentina».

• Franco Morbidelli vyhrál v Kataru svou první Grand Prix. Je pátým Italem, který dokázal vyhrát závod kubatury Moto2, jeho předchůdci se jmenovali: Andrea Iannone, Roberto Rolfo, Michele Pirro a Lorenzo Baldassarri. Ziskem desátého pódiového umístění je Morbidelli druhým nejlepším Italem v kubatuře Moto2 za Iannonem, který jich má na svém kontě 19.

• V loňském roce si zajistil Morbidelli v Argentině startovní pozici 5. Probojoval se až na třetí místo v závodě, pak ale 2 kola před koncem havaroval. Stačil se ještě zvednout a v cíli byl odmávnut na 25. místě. Nyní se pokusí získat první italské vítězství Back-to-back v kubatuře Moto2. Morbidelli bodoval po crashi při GP Německa v každém dalším závodě.

• Tom Lüthi je jediným aktuálním pilotem v Moto2, který má na svém kontě více než jedno vítězství v této kubatuře. Jeho druhé místo v Kataru bylo jeho 36. podiovým umístěním v kubatuře Moto2. Tím má na svém kontě nejvíce pódiových umístění v historii této kubatury od roku 2010, kdy se tato kubatura jela jako MS vůbec poprvé.

• Miguel Oliveira zajel svým čtvrtým místem v Kataru na KTM svůj nejlepší výsledek v Moto 2 a je to nejlepší výsledek portugalského jezdce v historii prostřední kubatury (Moto2/25 ccm) Grand Prix.

• Rookie Fabio Quartararo zazářil v Kataru jako sedmý a stal se teprve pátým Francouzem, který dokázal v Moto2 vůbec bodovat.

• Luca Marini, nevlastní bratr Valentina Rossiho, byl v Kataru odmávnut jako šestý a dokázal tak zopakovat svůj nejlepší výsledek v kubatuře Moto2, stejně jako na Sachsenringu 2016.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama