Reklama

Fakta a statistika Moto3 před Austinem

2017 skončili při Grand Prix v Austinu v Top-4 pouze jezdci s motocykly Honda. Ovšem druhý závod letošní sezóny Moto3 pro sebe rozhodl v Argentině jezdec se strojem KTM. V článku najdete důležitá statistická fakta před závodem na okruhu COTA.

Deset bodů dělí vítěze z Kataru Jorge Martina před třetím závodem sezóny 2017 od lídra šampionátu Arona Caneta, který v obou dvou dosavadních závodech obsadil druhé místo. V Argentině vyhrál Marco Bezzecchi z německého týmu Redox Prüstel a bylo to první vítězství pro KTM od Mugella 2017.

Důležitá čísla a fakta před závodním víkendem Moto3 v Austinu:

• Marco Bezzecchi vyhrál v Argentině svůj první závod Grand Prix a stal se tak 49. Italem, který dokázal vyhrát v kubatuře «Lightweight», a teprve šestým v Moto3. Vloni byl Bezzecchi na okruhu Circuit of the Americas odmávnut na P17.

• Bezzecchiho vítězství v Termas de Rio Hondo bylo pro KTM prvním vítězstvím od trumfu Andrea Migna v Mugellu 2017.

• KTM vyhrál v Argentině 65. závod v kubatuře «Lightweight» a dostala se tak na třetí místo nejúspěšnějších značek: Vede Honda (207), druhá je Aprilia (151).

• Druhým místem v Argentině se lídr šampionátu Aron Canet postavil podeváté ve své kariéře jezdce Grand Prix na stupně vítězů. Vloni získal v Austin Pole-Position a zajel nový rekord okruhu. V závodě bojoval až do svého crashe o vedení.

• Fabio Di Giannantonio byl v Argentině odmávnut jako třetí. Bylo to jeho deváté pódium v kubatuře Moto3 a vyrovnal se tak Jorge Navarrovi. V Austinu stál Di Giannantonio vloni na stupních vítězů, když skončil o pouhých 0,023 sec za svým týmovým kolegou Jorge Martinem.

• Jorge Martin a Fabio Di Giannantonio jsou jedinými aktuálními piloty Moto3, kteří už stáli v Austinu na pódiu.

• Jorge Martin byl po svém pneumatikovém pokeru v Argentině až jedenáctý. Poprvé od GP Japonska 2017 tak nestál na stupních vítězů. Při svých dvou prvních startech v Austinu vždy Jorge Martin havaroval.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama