Reklama

Ezpeleta připravuje závody bez diváků

Jakmile bude uvolněno aspoň částečné cestování mezi jednotlivými státy, a situace okolo viru Covid-19 se stabilizuje, tak po odstartování sezóny «Formule 1» začne zřejmě bezprostředně i sezóna «MotoGP». Aspoň tomu tak vše naznačuje jednání a komunikace mezi IRTA a jednotlivými týmy.

Dorna Sports v současné době hodně intenzivně pracuje v zákulisí a plánuje (znovu) zahájit šampionát co nejdříve, pokud možno ale bez publika!, bez (VIP) hostů, bez hospitality!, bez zástupců vedení a převážně bez médií (pouze s TV). Naopak se budou konat digitální tiskové konference. Uvažovaný termín prvních závodů MotoGP je červenec 2020 s respektováním předpisů každé hostitelské země.

Počet lidí v paddocku by se měl snížit pod 1.000 osob, aktuálně jich je minimálně okolo 2.000.

Carmelo Ezpeleta zároveň objednal 10 000 testů pro Covid-19.

Také neprošel návrh, uspořádat pouze závody MotoGP, tedy «premier class», závodit budou i kubatury Moto3- a Moto2, přičemž odpadne veškerý rámcový program jako třeba Red Bull Rookies Cup.

Týmy, které mají smluvní závazek s IRTA o účasti v mistrovství světa silničních motocyklů všech tří kubatur, dostaly v uplynulém týdnu maily, kde měly vyplnit počty svých nezbytně nutných pracovníků pro absolvování jednoho závodu Grand Prix. Zde byl rovněž vznesen dotaz, odkud dotyčný pochází atd. Další bod v dotazníku byl, odkud se dotyčný pracovník k uvažovanému závodu Grand Prix dostane!

Počet plánovaných zaměstnanců jednotlivých týmů ale není neomezený, pro týmy Moto3- a Moto2- to je maximálně 12 pracovníků, myšleno tedy pro tým se dvěma jezdci.

Co se týká královské kubatury, tak tovární týmy (Repsol Honda Team, Monster Energy Yamaha MotoGP, Ducati Team, Team SUZUKI ECSTAR, Red Bull KTM Factory Racing) mohou uvést maximálně 40 jmen, privátní týmy jako třeba Petronas Yamaha SRT, LCR Honda, Red Bull KTM Tech 3, Reale Avintia Racing, Pramac Racing, Aprilia Racing Team Gresini pak maximálně 25 jmen.

Definitivní rozhodnutí, jak letos dále se šampionátem MotoGP, musí padnout do konce května.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama