Reklama

Exkluzivně: Loris Baz místo Pola Espargara s KTM!

Zraněného Španěla Pola Espargara nahradí při závodě GoPro British Grand Prix v Silverstone na továrním motocyklu KTM RC16 v kubatuře MotoGP francouzský pilot Loris Baz.

Zranění Pola Espargara z brněnského warm upu se ukázalo vážnější (poranění páteře), než se původně zdálo a po vynechání GP Rakouska musí KTM dle smlouvy s IRTA postavit při GP Velké Británie náhradního pilota.

Nový testovací pilot KTM Randy de Puniet se možnosti startu při závodě Grand Prix zřekl, neboť bez předchozího testu to není dle jeho názoru smysluplné a zkušený Francouz naposled pilotoval tento motocykl v roce 2016 při testech.

Naopak 25-letý Loris Baz závodil v královské kubatuře MotoGP v letech 2015/2017 a má na svém kontě celkem 49 startů s motocykly Yamaha Forward - čtvrtý v Misanu 2015 (v závodě flag-to-flag) a potom Avintia Ducati. S tímto motocyklem nejlépe zajel u nás v Brně v roce 2016, když byl odmávnut jako čtvrtý.

V současné době je Loris Baz jezdcem v šampionátu WorldSBK za tým Gulf Althea BMW Racing Team, kde závodí s motocyklem BMW a je aktuálně v šampionátu na 12. místě a má na svém kontě jedno umístění v Top-7. V dosavadních 18 odjetých závodech ale 16x dojel na bodovaných místech v Top-15.

A jak došlo k angažování Lorise Baze? Jak Randy de Puniet, tak Loris Baz mají stejného manažera, tedy Erica Mahého.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama