Reklama

Exkluzivně: Guandalini Racing chce dále závodit s Kubou Smržem

V rozhovoru pro www.corsedimoto.com se majitel stejnojmenného týmu Mirco Guandalini vyjádřil, jaké má plány na zbytek sezóny WorldSBK 2017.

Zatímní sezóna byla pro tým Guandalini v mistrovství světa Superbike hodně obtížná a v Misanu došlo k definitivnímu rozchodu mezi týmem a Riccardo Russem. V závodě Laguna Sece (USA) byl Russo nahrazen Jakubem Smržem, který je ale nyní pod smlouvou v britském šampionátu Superbike.

Ale v minulosti už závodil Jakub Smrž za tým Guandalini a získal s tímto týmem stupně vítězů ve druhém závodě v Assenu 2009.

Nyní v Laguna Sece dojel sice Jakub Smrž v obou závodech až do cíle, ale ani jednou nebodoval: 18. a 16. místo.

Na otázku, zda majitel týmu Mirco Guandalini, bude pokračovat v sezóně právě s Jakubem Smržem, odpověděl Ital následovně: „Je to naším záměrem, ale Smrž prioritně závodí v britském šampionátu Superbike s BMW. Zde jsou tři termíny konfliktní: Lausitzring, Portimao a Magny-Cours. Po víkendu v Brands Hatch budeme s ním hovořit, abychom zjistili, zda můžeme společně pokračovat. Smrž by tak měl možnost účastnit se v posledních třech závodech sezóny mistrovství světa WorldSBK. Není ale možné, aby Smrž neustále měnil motocykly. Navíc DWO (DORNA WSBK ORGANIZATION S.R.L.) nevidí vůbec ráda, neustálé střídání jezdců v jednom týmu.“

Jen připomínám: V BSB závodí populární Jihočech s motocyklem BMW S1000RR, v WorldSBK by to bylo s Yamaha YZF R1.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama