Reklama

Exkluzivně: Davide Giugliano bude testovat Red Bull Hondu

Od smrti Nickyho Haydena hledá tým Red Bull Honda náhradníka na jeho místo pro zbytek sezóny MS-Superbike. Při testu na Lausitzringu dostane šanci Ital Davide Giugliano.

Po tragickém neštěstí Nickyho Haydena v květnu v Misanu tým Red Bull Honda nepostavil v Donington Parku a v Misanu žádného druhého jezdce. V posledním závodě před letní přestávkou v Laguna Sece směl tento motocykl pilotovat Kaliforňan Jake Gagne a byl dvakrát odmávnut na 15. místě.

Příští týden v úterý a ve středu bude tým Red Bull Honda společně s továrními týmy Ducati a Kawasaki, stejně jako Milwaukee Aprilia testovat na Lausitzringu, kde 18. srpna začne druhá část letošní sezóny.

Už dlouho se vědělo, že se Stefan Bradl tohoto testu nezúčastní, neboť už bude v Japonsku, kde pojede prestižní závod «Suzuka Eight Hours». Rovněž bylo jasné, že na testu bude přítomen testovací pilot Michele Magnoni. Otevřenou otázkou tak zůstávalo, kdo bude pilotovat na EuroSpeedway druhý motocykl Fireblade SP2: Nyní je to jasné, bude jím Ital Davide Giugliano.

Po sezóně 2016 musel Giugliano uvolnit své místo v továrním týmu Ducati ve prospěch Marca Melandriho. 27-letý jezdec ale nenašel žádné odpovídající místo v šampionátu WorldSBK a musel se spokojit se závoděním v britském šampionátu. Tam se mu ale vůbec nedařilo, po crashi v Brands Hatch vynechal Ital několik týdnů kvůli bolestem v zádech a kolenu a nakonec v polovině června se tým Tyco BMW a jezdec rozešli.

Potom se dokonce v italských médiích spekulovalo, zda Giugliano nenahradí v týmu Althea BMW hodně špatného Raffaele De Rosu (během 10 závodů pouhých 30 bodů), ale ačkoliv týmový šéf Genesio Bevilacqua je bývalým manažérem Giugliana, tak k tomu nedošlo.

Red Bull Honda sice mohl pro zbývajících 5 závodů koupit nějakého aktuálního špičkového pilota jako je třeba Leon Camier, ale to by neodpovídalo filozofii této japonské značky.

Test na Lausitzringu bude pro Giugliana možností se předvést a pokusit se získat druhé místo v týmu Red Bull Honda vedle Stefana Bradla a dojet sezónu 2017 do jejího konce.

2011 se stal Davide Giugliano šampiónem Superstock-1000. Ve 113 závodních startech nasbíral celkem v MS-Superbike celkem 855 bodů, 5x si vyjel Pole Position, 14x byl odmávnut v Top-3 (ani jednou ale nevyhrál) a 8x zajel nejrychlejší kolo v závodě.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama