Reklama

Exkluzívně: Alex de Angelis pojede Pedercini Kawasaki!

Jako jeden z posledních týmů oznámil svého pilota na sezónu 2017 tým Pedercini Kawasaki. Bude jím 32-letý San Marinec Alex De Angelis a bude mít k dispozici motocykl ZX-10RR, který se moc neliší od továrních Kawasaki Rey a Sykese.

V sobotu informoval Motoforum.cz o tom, že jednání mezi týmem Pedercini Kawasaki a Anthonym Westem nedospělo k nějakému zdárnému konci a definitivně skončilo. A z toho vyplynulo během neděle jiné řešení: Italský tým rodinný tým Pedercini se dohodl s 32-letým Alexe De Angelisem.

San Marinec chtěl 2017 absolvovat druhou sezónu za tým IodaRacing Aprilia, ale týmový šéf Giampiero Sacchi nedokázal dát dohromady dostatek peněz na druhý motocykl RSV4 a tak má pod smlouvou pouze Argentince Leandra Mercada.

De Angelis měl hororový crash 14. října 2015 při GP-Motegi, dodnes má určité problémy s nervy v pravém rameni.

V týmu Pedercini obdrží motocykl Kawasaki ZX-10RR, která je z «90% podobná továrním motocyklům Jonathana Rey a Toma Sykese», jak ráda říká Kawasaki. Stejný motocykl bude mít k dispozici už pouze Randy Krummenacher v týmu Puccetti, zatímco třeba v týmu Grillini pojede Badovini model 2016 a Ježek pouze 2015, tedy minimálně na začátku příští sezóny. Od Aragónu by měli dostat oba jezdci této italské stáje motocykly nové.

Že je Kawasaki od Pederciniho opravdu kvalitní motocykl, dokázal Leon Haslam při sezonním finále v Katar na suchu umístěním na pátém místě, stejné získal West v Sepangu na mokru!

Že je De Angelis stále dostatečně rychlý, potvrdil druhým místem v dešti na Lausitzringu. Ovšem 2016 získal pouze dvě třetiny bodů jako jeho týmový kolega Lorenzo Savadori a celkově skončil na 13. místě. (Savadori 150, De Angelis 96 bodů v sezóně 2016).

Pedercini nasadí v příští sezóně druhý motocykl pouze v případě, pokud by donesl arabský pilot Saeed Al Sulaiti dostatek sponzorských peněz. Ten ale po několika nedojetých závodech v sezóně 2016 nemá vůbec žádnou motivaci u týmu Pedercini pokračovat.

Daleko pravděpodobnější je tedy eventualita, že svých údajných 800 000 Euro vloží do týmu Barni Racing - uvolnila se totiž jedna Ducati Panigale po Menghim v týmu VFT Ducati, nebo snad by si zaplatil Katarec druhou Aprilii u Sacchiho...?

A volné místo je nadále v týmu Toth Yamaha...Brookes, Saeed Al Sulaiti?

Přehled jezdců a týmů WorldSBK 2017

Kawasaki: Tom Sykes (GB), Jonathan Rea (GB)
Red Bull Honda: Nicky Hayden (USA), Stefan Bradl (D)
Pata Yamaha: Alex Lowes (GB), Michael van der Mark (NL)
Milwaukee Aprilia: Eugene Laverty (IRL), Lorenzo Savadori (I)
Althea BMW: Markus Reiterberger (D), Jordi Torres (E)
Aruba.it Ducati: Chaz Davies (GB), Marco Melandri (I)
MV Agusta: Leon Camier (GB)
Barni Ducati: Javier Fores (E), Saeed Al Sulaiti (QAT) ?
IodaRacing Aprilia: Leandro Mercado (ARG), Saeed Al Sulaiti (QAT) ?
Puccetti Kawasaki: Randy Krummenacher (CH)
GoEleven Kawasaki: Roman Ramos (E)
Guandalini Yamaha: Riccardo Russo (I)
Grillini Kawasaki: Ayrton Badovini (I), Ondřej Ježek (CZ)
Pedercini Kawasaki: Alex de Angelis (RSM), Saeed Al Sulaiti (QAT) ?
Toth Yamaha?: Josh Brookes (AUS) ?, Saeed Al Sulaiti (QAT) ?



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama