Reklama

EWC 2022 bez Mostu!

V provizorním kalendáři MS-Endurance, tedy zkráceně EWC, na rok 2022 chybí závod v Mostu, který se letos uskutečnil jako náhrada za dva neuskutečněné podniky (japonská Suzuka a německý Oschersleben).

Naopak by se po hodně dlouhé přestávce měl vrátit do kalendáře EWC belgický okruh Spa/Francorchamps.

Sezóna 2022 šampionátu FIM EWC by měla začít závodem 24 hodin v Le Mans (16. - 17. dubna), potom je naplánován 4. - 5. června už výše jmenovaný belgický 24 hodinový závod Spa/Francorchamps.

31. červenec je vyhrazen pro kultovní 8 hodinovku v Suzuce. 17. - 18. září se bude konat Bol d'Or. Jelikož je 8 hodinovka v Oscherslebenu hodně nejistá, tak se stále více a více mluví o jednom závodě v Asii v období listopad až prosinec: A víc než Sepang je favorizován indonéský okruh Mandalika International Street Circuit, kde se letos koná finále šampionátu WorldSBK.

Ovšem to, že severočeský Most v provizorním kalendáři zatím chybí, vůbec neznamená, že se na něj nakonec nedostane, tedy stejně jako letos. Místní podmínky některých států kvůli Covidu-19 mohou zapříčinit to, že FIM nakonec ráda, stejně jako letos, po severočeském Mostu sáhne.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama