Reklama

Eugene Laverty musí vynechat Aragón, Assen a Imolu

Po hrůzostrašné havárii ve druhé thajské jízdě, kdy se srazil Eugene Laverty s Jordi Torresem, se už zdálo, že je vše v pořádku. Opak byl ale pravdou. Irský ex-vicemistr světa se musel podrobit operaci a to znamená 8 týdnů bez závodů.

V T6 ve druhé jízdě v Buriramu havaroval Laverty přes přední kolo a za ním jedoucí Torres ho bohužel přejel v oblasti pánve.

Havárie připomínala crash z 23. října 2011 kdy v Sepangu přejel Valentino Rossi svého kamaráda Marca Simoncelliho a ten svému zranění podlehl.

Po crashi nemohl Laverty 30 minut hýbat spodními končetinami, pak se ale vše naštěstí obrátilo k dobrému konci. Přesto při podrobném lékařském vyšetření v Bangkoku byly konstatovány dvě zlomeniny v pravé spodní části pánve.

Pilot týmu Milwaukee se podrobil operaci a proti původnímu hodně optimistickému vyjádření samotného pilota bude muset vynechat Eugene Laverty minimálně další tři závodní víkendy šampionátu WorldSBK, tedy závody v Aragónu, Assenu a v Imole.

Tým Shauna Muira začal usilovně hledat náhradníka, což nebude vůbec lehké. Testovací pilot Matteo Baiocco - je zároveň testovacím jezdcem Aprilie i v MotoGP - má zenit své výkonnosti už dávno za sebou.

Oba jezdci z MotoGP Aleix Espargaro a Scott Redding rovněž nepřicházejí v úvahu, neboť jednak motocykl Aprilia RSV4 není rozhodně vítězným motocyklem, navíc třeba Assen koliduje se závodem GP v Austinu. A ze stockových pilotů nelze rovněž vybírat, to mají jak v Aragónu, tak v Assebu či v Imole své vlastní závody.

Návrat Lavertyho do sedla motocyklu Aprilia RSV4 je plánován pro domácí závod na okruhu Donington Park ve dnech 27. až 28. května.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama