Reklama

Eugene Laverty: Konec kariéry v MotoGP, 2017 s Aprilií

Po 36 závodech MotoGP se v polovině listopadu ukončí kariéra Eugene Lavertyho ve Valencii. Severní Ir chce konečně opět jezdit vpředu a proto se rozhodl vrátit v roce do MS-Superbike - a k Aprilii!

S umístěními 4 v Las Termas, 7 v Assenu a 6 v Brně dokázal letos Eugene Laverty jednoznačně, že je schopen také v MotoGP závodit vpředu. Severní Ir by sice rád jezdil i třetí sezónu za tým Aspar Ducati, ale pouze v případě, že by odpovídala i motocyklová technika. Laverty chtěl na příští sezónu motocykl Ducati GP16, neboť se starou GP15 si nedovedl představit 2017 závodit na předních místech. Ovšem na nový materiál nemá týmový šéf Jorge Martinez odpovídající budget.

Aspar Ducati pojede 2017 s jezdeckou dvojicí Alvaro Bautista a Yonny Hernandez.

Laverty se tak 2017 vrací do MS-Superbike, kde se stal 2013 na Aprilii vicemistrem světa a vyhrál 13 závodů a celkem 33x stál na stupních vítězů.

Začátkem července jsme exkluzivně psali o plánech týmového šéfa Milwaukee Shauna Muira, že chce v WorldSBK 2017 odejít od BMW k Aprilii. Smlouva je podepsána, Laverty bude týmovou jedničkou. 30letý pilot chce pravidelně bojovat o pódiová umístění a ještě raději o titul mistra světa.

Milwaukee Aprilia mu tuto možnost nabízí. Továrna z Noale, mistr světa WorldSBK 2010, 2012 a 2014 s Maxem Biaggim a Sylvainem Guintolim, se chce zapojit opět továrně do šampionátu.

Jen připomínám: Aprilia se koncem roku 2014 rozhodla odejít do MS-MotoGP, ale předpokládané úspěchy se nedostavily. A týmy Red Devils Roma 2015 a IodaRacing 2016 nedokázaly v šampionátu konkurovat Kawasaki a Ducati.

To by se ale mělo změnit, Milwaukee ovšem bude muset hodně zaplatit. Vloni chtěla Aprilia po týmech, které měly zájem, víc než 1.000 000 Euro: za tovární motocykly, personál, další vývoj motocyklů a pravidelné nasazení testovacího týmu. A protože se Aprilia na základě pokynů koncernu Piaggio bude i nadále koncentrovat na MS-MotoGP, tak nebude závodění týmu Milwaukee-Aprilia určitě 2017 lacinější.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama