Reklama

Eugene Laverty 2020: BMW nebo Kawasaki

33-letý Ir Eugene Laverty má za sebou řadu úspěchů v šampionátu WorldSBK. Kromě titulu vícemistra světa 2013 má na svém kontě během 164 absolvovaných závodů celkem 13 vítězství a 35 pódiových umístění.

Letos byl hodně zraněn a tak odjel pouhých 13 závodních jízd, nejlépe dopadl dvakrát šestý v Aragónu, celkově je až na 16. místě (z 19 stabilních pilotů v šampionátu).

Letos jezdí v týmu Go Eleven s motocyklem Ducati Panigale V4 R, ale jeho výkony v sezóně 2019 je nutno hodnotit z pohledu jeho zranění během převážné části sezóny.

Eugene Laverty v každém případě změní značku, místo Ducati V4R se mu nabízí celkem dvě možnosti, obě jsou hodně reálné. Tým Manuela Puccettiho mu nabízí Kawasaki ZX-10R, tedy motocykl, který jezdí letos Toprak Razgatlioglu a tento stroj je na 95% totožný s továrním motocyklem, jaký mají k dispozici Jonathan Rea a Leon Haslam v týmu KRT Kawasaki. Druhou možností pro tohoto Severního Ira je volné místo v továrním týmu BMW Motorrad, tedy ve stáji SMR (ex Aprilia) s motocyklem S1000RR.

Nezapomínejme, že dosud jsou kompletní v továrních týmech pouze tyto dvě dvojice: Ducati (Redding-Davies) a Yamaha (Van der Mark-Razgatlioglu) a dále jednotliví jezdci továren Honda (Bautista), BMW (Sykes) a Kawasaki (Rea).

Definitivní sestavy se dají očekávat během prvního závodního víkendu po letní přestávce v Portimao, který se koná začátkem září.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama