Reklama

Eric Granado na dvou frontách

Brazilec Eric Granado pojede definitivně v sezóně 2023 šampionát WorldSBK. Podepsal smlouvu s týmem MIE Honda, tedy s paní Midori Moriwaki. Kromě toho bude paralelně závodit i v šampionátu MotoE za LCR E-Team.

26-letý Granado tak vystřídá dalšího Jihoameričana Leandro «Tatiho» Mercada z Argentiny v tomto japonském týmu, který se letos přestěhoval ze základny v Praze na německý okruh Sachsenring. Brazilec Granado má za sebou svou nejlepší sezónu v mistrovství světa MotoE, když dokončil rok 2022 jako vicemistr světa MotoE poté, co nasbíral pět vítězství a bojoval o titul až do posledního závodu v San Marinu. Mezi jeho pozoruhodné závodní úspěchy patří také čtyři tituly v brazilském šampionátu SBK a také sezóny mistrovství světa v Moto2 (2012 - 11 závodů), Moto3 (2013 - 17, 2014 - 14) a v seriálu FIM CEV Repsol, kde v roce 2017 získal titul mistra Evropy Moto2. V šampionátu WSBK má Granado na svém kontě 3 závody z Estorilu 2020, kdy na motocyklu Honda CBR1000RR-R dojel na P15; 18. a 16. za tým MIE Racing Althea HONDA.

Příští rok bude talentovaný Brazilec bojovat na dvou frontách a zúčastní se jak mistrovství světa MotoE, tak mistrovství světa superbiků.

Tým MIE Honda Racing se tak loučí po dvou sezónách s Argentincem Leandrem „Tatim“ Mercadem, děkuje mu za veškeré jeho úsilí a přeje mu jen to nejlepší v jeho budoucím závodění.

Midori Moriwaki: „Jsem velmi potěšena, že mohu přivítat Erica v týmu MIE Racing Honda. Měli jsme možnost pracovat s Ericem , když se připojil k týmu pro poslední kolo sezóny mistrovství WorldSBK 2020 v Estorilu. V 1. závodě skončil mezi prvními 15 a ve 2. závodě se přiblížil k bodované zóně, což bylo opravdu působivé. Jeho talent, rychlost, profesionalita a v neposlední řadě jeho sluníčkový přístup jsou pro mě klíčové hodnoty a myslím, že se bude perfektně hodit do struktury týmu MIE Racing Honda. Struktura, která bude posílena i technicky a manažersky, aby byl zajištěn neustálý růst a zlepšování. Také chci srdečně poděkovat Tatimu za dva úžasné společné roky, za jeho tvrdou práci a naprosté nasazení pro tým. Přejeme mu vše nejlepší do jeho budoucnosti.„

Eric Granado: „Jsem velmi šťastný, že mohu nastoupit do své první sezóny WorldSBK v roce 2023. Nejprve bych chtěl poděkovat Midori, Hondě a všem sponzorům za to, že mi dali tuto příležitost. Dlouho bylo mým cílem dostat se do World Superbike. Během posledních dvou sezón jsem vyhrál čtyři brazilské šampionáty Superbike a závodil ve španělském šampionátu SBK. Je to kubatura, kterou znám, i když mistrovství světa funguje samozřejmě na mnohem vyšší úrovni. V roce 2020 jsem soutěžil s týmem MIE Racing Honda v portugalském kole a opravdu jsem si to užil. Líbilo se mi uvidět, jak všichni pracují, a díky Midori jsem se v týmu cítil opravdu vítán. Mluvili jsme o tom, že se pokusíme spolupracovat a teď to tedy uděláme. Myslím, že je to skvělá příležitost pro mě a mou kariéru, a jsem si velmi jistý, že budeme mít konkurenceschopnou motorku a můžeme spolupracovat s Hondou na vylepšení stroje. Bude to skutečná výzva, bojovat s rychlými jezdci světové úrovně, ale pokusím se od nich hodně naučit a každý víkend udělám vše pro to, abych dosáhl solidních výsledků, a mohl na konci sezóny říci, že jsem odvedl dobrou práci. Doufám, že mě brazilští fanoušci podpoří; je to už tolik let, co brazilský jezdec závodil v mistrovství světa a já doufám, že budu reprezentovat svou zemi co nejlépe. Chci poděkovat všem za jejich podporu a teď se nemůžu dočkat, až nasednu na svou Hondu a začnu pracovat. “

Startovní rošt WorldSBK 2022 - 21 jezdců už podepsalo.

Pata Yamaha with Brixx WorldSBK: Toprak Razgatlioglu a Andrea Locatelli
Kawasaki Racing Team WorldSBK: Jonathan Rea a Alex Lowes
Aruba.it Racing – Ducati: Alvaro Bautista a Michael Ruben Rinaldi
BMW Motorrad WorldSBK Team: Scott Redding a Michael van der Mark
Team HRC: Iker Lecuona a Xavi Vierge
GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team: Remy Gardner a Dominique Aegerter
Motocorsa Racing: Axel Bassani
Team Goeleven: Philipp Oettl
Kawasaki Puccetti Racing: Tom Sykes
BARNI Spark Racing Team: Danilo Petrucci
Bonovo Action BMW: Garrett Gerloff a Loris Baz
MIE Racing Honda Team: Eric Granado a TBA
Orelac Racing VerdNatura: TBA
TPR Team Pedercini Racing: TBA
GMT94 Yamaha: Lorenzo Baldassarri
Yamaha Motoxracing WorldSBK Team: Bradley Ray

TBA = bude oznámen později



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama