Reklama

Enfant terrible Romano Fenati pomáhá obětem zemětřesení

Romano Fenati byl z Rossiho týmu SKY VR46-KTM na hodinu vyhozen. Nyní ale nezaměstnaný pilot ukazuje svou lidskou velikost, když pomáhá dobrovolně obětem zemětřesení v Amatrice.

Devítinásobný vítěz GP Romano Fenati byl poslán «na dlažbu» po skončení Qualifying na GP Österreich z týmu SKY VR46 Valentina Rossiho. Na zbytek letošní sezóny - i zásluhou přičinění «The Doctora», sice žádné místo na startovním roštu v nějakém italském či španělském týmu nenašel, 2017 ale pojede za tým Ongetta Rivacold Honda majitele Mirko Cecchiniho, kde převezme místo po Niccolo Antonellim, který odchází k Red Bull Ajo-KTM.

Jelikož tedy Fenati nemá kde závodit, tak se přihlásil jako dobrovolník, který pomáhá obětem zemětřesení v Amatrice: Zde přišlo o život 24. srpna 295 lidí a tisíce ztratilo střechu nad hlavou.

Italský jezdec Moto3 žije v Ascoli a největší tragédie, která postihla střední Itálii, zasáhla i jeho rodinu. Sice nebyl nikdo z rodiny Fenatiů zraněn, ale poškozen byl dům jeho dědečka, ten se mimochodem rovněž jmenuje Romano.

Děda Fenati je v tomto kraji velmi populární, už mnoho mladým jezdcům MS-Moto3 na začátku jejich kariéry pomohl a jejich ambice dokázal přeměnit ve skutečnost. Mnohokrát jezdil jako šofér na závody, když třeba Romano ještě nevlastnil řidičák a potřeboval tak šoféra.

Romano Fenati a jeho maminka jsou momentálně pravidelně na místě neštěstí a třeba do obchodu svého dědečka dopravil z Ascoli oblečení pro postižené obyvatele Amatrice.

Romano Fenati byl označen v různých médiích po vyhazovu z Rossiho týmu skoro jako «zločinec», a byl podroben ze všech stran kritice.

Nyní se ale ukázal jezdec MS ve své pravé lidské podobě a velikosti. Máš velké srdce, Romano. Respekt!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama