Reklama

Enea Bastianini nahradí Navarra u týmu Estrella Galicia

V týmu Estrella Galicia 0,0-Honda bude po odchodu Jorge Navarra jedno místo volné. A to zaujme Enea Bastianini, který přijde od týmu Fausta Gresiniho, takže si oba týmy vlastně vymění pouze jezdce a kubatury.

Opravdoví kandidáti na titul mistra světa 2017 v kubatuře Moto3 jsou hodně vzácní. V týmu Estrella Galicia 0,0 týmového majitele Emilia Alzamory se musel velmi rychle hledat náhradník za aktuálně druhého v šampionátu Jorge Navarra, který pojede 2017 u Gresiniho s motocyklem Kalex MS-Moto2.

Alzamora si zajistil pro příští sezónu Moto3 služby rychlého Itala Eney Bastianiniho, který je aktuálně třetím jezdcem šampionátu Moto3 a který už byl skoro jistý u týmu Aki Aja v Red Bull-KMT.

Gresini tak musí vedle Fabio Di Giannantoniho hledat pro svůj tým ještě druhého jezdce do Moto3 na sezónu 2017.

Romano Fenati to nebude. Ten nyní jedná po vyhazovu od SKY VR46-KTM s majitelem týmu Ongetta-Rivavold-Honda Mirkem Cecchinim, který ztratí devátého pilota MS Niccolo Antonelliho, jenž míří do Red Bull KTM.

Fenati by nejraději přestoupil do MS-Moto2, ale zatím nedostal žádnou nabídku do nějakého prvotřídního týmu, neboť Gresini vzal raději Navarra. Tento Španěl měl sice nabídku od Marc VDS - ale teprve na sezónu Moto2 2018, když příští rok pojedou Belgičané se stávající dvojicí Alex Márquez a Franco Morbidelli weiter.

Druhé místo v Estrella Galicia 0,0-Honda v MS-Moto3 bude 2017 obsazeno stejně jako letos Aronem Canetem.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama