Reklama

DWO je připravena pomoci comebacku Ten Kate

Pouze 18 strojů na startovním roštu MS-Superbike 2019 je vzdáleno od ideálu, co si představuje DWO (Dorna World Organisation), tedy 20 stabilních motocyklů.

Kvalita startovního roštu se zvedla, o tom není pochyb. Už nenajdete týmy Grillini nebo Guandalini, ale 18 strojů je málo. DWO měla představu o 20 stabilních jezdcích v šampionátu 2019. Jistě, přibudou piloti s wild card, ale jejich počet není nikterak závratný.

V Austrálii se při sezonní premiéře představí jeden: Troy Herfoss s motocyklem Honda, při italských závodech v Misanu a Imole pojede Lorenzo Zanetti s dalším motocyklem Ducati Panigale V4R. A další?

Viděno loňskou sezónou, tak jich o mnoho více bohužel nebude! Možná Bradley Ray (Suzuki) v anglickém Donington Parku, ale kdo dál?

Sportovní ředitel šampionátu Gregorio Lavilla říká: „Máme skoro 19 motocyklů, náš cíl je 20. Máme tedy ztrátu 2 motocyklů a na to se musíme koncentrovat. Snad se nám to podaří už letos!“

Ex-pilot šampionátu WorldSBK Gregorio Lavilla má na mysli Ten Kate Racing. Nizozemská stáj ztratila na podzim support od Hondy a za kulisami intenzivně pracuje na comebacku (Suzuki?). A DWO je připravena pomoci!

„Jednáme neustále. Více k tomu nemohu říci. Čekáme na jejich rozhodnutí a pak jsme schopni pomoci. Jedná se přece o tým s tradicí. Pomůžeme jim, aby se co nejdříve vrátili nazpět.“, říká sportovní ředitel Lavilla.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama