Reklama

Dva týmy Ducati budou při startu sezóny chybět

Když se poslední únorový víkend postaví na Phillip Islandu na jihu Austrálie jezdci MS-Superbike 2020 na startovní rošt, tak jich bude pouze 19 stabilních, ovšem v Evropě by jich mohlo být 23 - vloni 18 a později během sezóny jich v Evropě bylo 19.

Sice promotér WorldSBK konečně 21. ledna – letos neuvěřitelně pozdě – uveřejnil startovní listinu všech tří kubatur, ale do startu sezóny 2020 v Austrálii poslední únorový víkend a do startu evropské části šampionátu poslední víkend v březnu, toho ještě hodně odehraje.

Pedercini Kawasaki po odchodu hlavního sponzora Global Service Solutions a obou původně avizovaných pilotů Lorenzo Savadoriho a Jordiho Torrese zatím nenašel žádného náhradního jezdce, samozřejmě, že tím stouply šance pro Sandra Corteseho.

Global Service Solutions sice plánuje vlastní tým Kawasaki s dvěma piloty, ale to by bylo v kubatuře Supersport...A vše naznačuje, že se bude jednat o jezdecké duo Ayrton Badovini a Miguel Pons. Zda se podaří dát dohromady ještě tým s jedním jezdcem v kubatuře Superbike, nedokáže dnes nikdo odhadnout...Stejně by to bylo až v Jerezu, Austrálie a Katar nepřicházejí v úvahu...

To stejné platí pro dva nové týmy Ducati, tedy Motocorsa a Brixx.

Motocorsa stejně od samého začátku plánovala svůj závodní program bez zámořských závodů, a to ze dvou důvodů: Více času na přípravu sezóny a také ušetřit nějaké ekonomické prostředky. Všechny ostatní závody v sezóně včetně finále v San Juanu (Argentina) začátkem října jsou ale v plánu! Jezdcem je Argentinec Leandro Mercado.

Brixx Ducati doufala v nějaký peněžní příspěvek od promotéra Dorny, to se ale nestalo. Takže situace je následovná: Francouz Sylvain Barrier bude na gridu k vidění teprve od Jerezu, zda pojede finále v Argentině, je zatím nezodpovězenou otázkou.

Otázník je za druhým jménem jezdce týmu MIE Honda. Týmovým kolegou Japonce Takumi Takahashiho by měl dle posledních news být Ital Lorenzo Savadori, ale rovněž teprve od Jerezu. Týmová šéfka by měla druhého pilota prezentovat 21. února v Tokiu, při prezentaci HRC.

Sezonní premiéry se tedy zúčastní pravděpodobně 19 jezdců, od Jerezu by jich mohlo být více: Přibudou Barrier a Mercado, a rovněž druhý pilot MIE Racing Honda. A možná i GSS Kawasaki, tedy snad 23.

V Evropě je možno počítat s jezdci na wild card, jako například Jonas Folger (MGM Yamaha) v Assenu, Oscherslebenu a v Barceloně. Nebo také Lucy Glöckner, začátkem srpna v Oscherslebenu za GERT56 BMW jako historicky první žena v MS-Superbike.

Startovní listina WorldSBK 2020

1 Jonathan Rea GBR Kawasaki ZX-10RR Kawasaki Racing Team WorldSBK
22 Alex Lowes GBR Kawasaki ZX-10RR Kawasaki Racing Team WorldSBK
7 Chaz Davies GBR Ducati Panigale V4 R ARUBA.IT Racing - Ducati
45 Scott Redding GBR Ducati Panigale V4 R ARUBA.IT Racing - Ducati
54 Toprak Razgatlioglu TUR Yamaha YZF R1 PATA YAMAHA WORLDSBK OFFICIAL TEAM
60 Michael van der Mark NED Yamaha YZF R1 PATA YAMAHA WORLDSBK OFFICIAL TEAM
50 Eugene Laverty IRL BMW S1000 RR BMW Motorrad WorldSBK Team
66 Tom Sykes GBR BMW S1000 RR BMW Motorrad WorldSBK Team
12 Xavi Fores ESP Kawasaki ZX-10RR Kawasaki Puccetti Racing
31 Garrett Gerloff USA Yamaha YZF R1 GRT Yamaha WorldSBK Junior Team
64 Federico Caricasulo ITA Yamaha YZF R1 GRT Yamaha WorldSBK Junior Team
76 Loris Baz FRA Yamaha YZF R1 Ten Kate Racing Yamaha
TBA Kawasaki ZX-10RR Team Pedercini Racing
2 Leon Camier GBR Ducati Panigale V4 R Barni Racing Team
21 Michael Ruben Rinaldi ITA Ducati Panigale V4 R Team GOELEVEN
77 Maximilian Scheib CHI Kawasaki ZX-10RR ORELAC Racing VERDNATURA
13 Takumi Takahashi JPN Honda CBR1000RR MIE Racing
TBA Honda CBR1000RR MIE Racing
19 Alvaro Bautista ESP Honda CBR1000RR Team HRC
91 Leon Haslam GBR Honda CBR1000RR Team HRC
36 Leandro Mercado ARG Ducati Panigale V4 R Motocorsa Racing
20 Sylvain Barrier FRA Ducati Panigale V4 R Brixx Performance



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama