Reklama

Ducati oznámila své jezdce na sezónu 2021

Továrna Ducati oznámila složení svých dvou oficiálních týmů na sezónu 2021 v MotoGP. V továrním týmu Ducati Corse pojedou Jack Miller a Francesco Bagnaia (oba z Pramac Racing), v satelitní stáji Pramac Ducati pak Rookie Jorge Martin (z Moto2) a z Avintia Racing přicházející Johann Zarco.

Zatím chybí složení týmu Avintia Racing, dá se předpokládat Esteve Rabat (má smlouvu až do roku 2021) a nově pojede Rookie «premier class» Enea Bastianini (z Moto2).

Složení obou týmů není zas tak překvapivé: Australan Jack Miller byl oznámen v továrním už delší dobu, nyní k němu přibyl mistr světa Moto2 z roku 2018 Francesco Pecco Bagnaia z Itálie.

A rovněž sestava satelitní stáje Pramac Racing se už delší dobu dala předpokládat: Španěla Jorge Martina doplnil zkušený Johann Zarco z Francie, který v týmu Avintia Racing zajel letos několik solidních výsledků jako třeba třetí místo u nás na Masarykově okruhu.

Ducati naopak opouštějí po 8 letech závodění Andrea Dovizioso (třikrát v řadě byl vícemistrem světa a vyhrál 14 závodů Grand Prix - po Stonerovi historicky druhý nejúspěšnější jezdec této značky) a Danilo Petrucci.

Dovizioso je letos stále ještě ve hře o titul mistra světa, je aktuálně 4. a ztrácí 24 bodů na lídra šampionátu Fabio Quartarara. Petrucci by se naopak velmi rád vrátil na stupně vítězů, kde stál naposled v Katalánsku 2019.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama