Reklama

Ducati 2016 bez Open výhod horší než Ducati 2015

V letošní sezóně ztratil tovární tým Ducati s jezdci Andreou Iannonem a Andreou Doviziosem výhody „Open“ a výsledkově tak stejná jezdecká dvojice zaostává za výsledky sezóny minulé. Ostatně posuďte sami!

Po osmém závodě Grand Prix - stejně jako vloni po Assenu - je Andrea Iannon se ziskem 52 bodů na 8. místě. Jeho týmový kolega Andrea Dovizioso má bodů ještě méně - 43 - a není dokonce ani v Top-10, nýbrž je na P11.

Docela ostudou továrního týmu je pak skutečnost, že nejlepším jezdcem MS v tabulce s motocyklem Ducati - loňské produkce - je na P7 Španěl Hector Barbera ziskem 58 bodů.

Vloni po Assenu byl pohled na tabulku z hlediska Borgo Panigale daleko příjemnější. Na místě 3. se nacházel Andrea Iannone se 107 body, 5. místo pak zaujímal Andrea Dovizioso s 87 body.

Co se týká pódiových umístění, tak zde je situace ještě horší. Letos dojel Iannone 2x v Top-3, Dovizioso pak 1x v Top-2.

Vloni získali stejní piloti včetně Assenu dvojnásobný počet umístění v Top-6: Iannone 2 pódia: 1x2.; 1x3.; Dovizioso 4 pódia: 3x2; 1x3.

V soutěži konstruktérů je Ducati se ziskem 108 bodů na třetím místě, vloni sice také na P3, ovšem bodů měla Ducati podstatně více: 132.

Nejmarkantnější je ovšem situace v pořadí týmů: Aktuálně je tovární tým Ducati Team na P5 se ziskem 95 bodů.

Vloni byl tovární tým z Borgo Panigale po Assenu na pozici vicemistra světa a s dvojnásobným bodovým ziskem, než letos: 194 bodů.

Samozřejmě můžete namítnout, že Ducati přišla o hodně bodů a také o pódiová umístění vinou zbytečných havárií...

Faktem ale je, že v loňské sezóně mohl tovární tým plně využívat výhody platící jinak pro Open týmy, což už letos pochopitelně neplatí. Tedy zvětšená palivová nádrž, větší počet motorů na sezónu, neohraničené testování a vývoj...

Takže pravda bude někde uprostřed, ale rozhodující jsou výsledky a získaná pódia resp. body. A tato statistika úspěchů hovoří jasně pro loňskou sezónu, ať už jsou důvody jakékoliv.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama