Reklama

Dovede 77-letý Giancarlo Cecchini Fenatiho k titulu

Giancarlo Cecchini (77), otec majitele týmu Mirko Cecchiniho, je šéfmechanikem vítěze z Texasu Romana Fenatiho. Dělal mechanika už 1964 pro Proviniho.

Romano Fenati vyhrál na okruhu Circuit of the Americas (COTA) v Texasu, nyní v Jerezu obsadil místo druhé, pouhých 31/1000 za vítězem.

A 77-letý Ital Giancarlo Cecchini si jen v klidu tyto okamžiky vychutnával. Jedná se o otce majitele týmu Marinelli-Rivacold Snipers Mirko Cecchiniho, který má v MS-Moto3 tým s motocykly Honda NSF 250RW, kde jsou piloty Romano Fenati a Jules Danilo.

Šéfmechanik Giancarlo Cecchini už šroubuje v paddocku GP více než pět desítek let a mezi jeho svěřence patřili: Tarquinio Provini, Renzo Pasolini, Dieter Braun, Graziano Rossi, Jarno Saarinen, Andrea Dovizioso, Alexis Masbou, Niccolo Antonelli a Romano Fenati.

V roce vyhrál tým pod názvem CBC Corse mistrovství světa 125 ccm - jezdec se tehdy jmenoval Andrea Dovizioso.

Nestor týmu Giancarlo Cecchini v 70. letech pracoval u firmy Morbidelli pod konstruktérem Jörgem Möllerem a zde se zasloužil jak o tituly mistra světa (Pileri a Bianchi), tak o vítězství v závodech Grand Prix (125, 250, 350 ccm).

Nyní by se «enfant terrible» Romano Fenati mohl s pomocí šéfmechanika Giancarlo Cecchiniho stát za tým Marinelli Rivacold Snipers mistrem světa, když byl vloni během Grand Prix Rakouska vyhozen doslova na hodinu z týmu Valentina Rossiho Sky Racing Team VR46.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama