Reklama

Dosáhne Sofuoglu na další titul?

Začátek sezóny se jevil pro úřadujícího šampiona Kenana Sofuogla doslova jako katastrofa. Po třech závodech měl Turek na svém kontě 0 bodů, lídr šampionátu Mahias bodů 45. Aktuálně sice vede stále Francouz, ale Sofuoglu má o pouhých 5 bodů méně a je druhý.

Za Lucasem Mahiasem a Kenanem Sofuoglem uzavírá Top-3 hodně nenápadný Jihoafričan Sheridan Morais. Určitým zklamáním je až čtvrté místo vicemistra světa Julese Cluzela a ještě o místo za ním je favorizovaný US-Boy PJ Jacobsen.

Během letní přestávky už došlo k první změně v týmech: Vítěz letošní sezonní premiéry, 37-letý Roberto Rolfo, byl vyhozen ze svého týmu Vamag a nahrazen Lorenzo Zanettim. V sedle motocyklu MV Agusta F3 se tak objeví ex-tovární pilot této značky poprvé 20. srpna na Lausitzringu a Rolfo dle webu www.corsedimoto.com se bude bránit!

V šampionátu WorldSSP vede (po 7 závodech z 12) Lucas Mahias (FRA-Yamaha) s 105 body, následují jako druhý úřadující šampion a multi-mistr světa Kenan Sofuoglu (TUR-Kawasaki) - 100, třetí je Sheridan Morais (RSA-Yamaha) - 76, čtvrtý vicemistr světa Francouz Jules Cluzel - Honda (75), pátý pak PJ Jacobsen (USA-MV Agusta) - 68. Na 6. místě pak najdeme Itala Federica Caricasulu - Yamaha (51) a dále Roberta Rolfa (ITA-MV Agusta) - 43, přičemž v Top-10 jsou dále umístěni tito jezdci: Brit Kyle Ryde - Kawasaki (8. - 43), Australan Anthony West - Yamaha (9. - 38) a Brit Kyle Smith - Honda (10. - 35).

Mimochodem: Ještě před několika málo sezónami jsme měli ve startovním roštu zastoupeny celkem 3 české týmy, pak aspoň jednoho českého jezdce, nyní se tam nevyskytuje ani český tým, ani český jezdec.

Stejná situace je ale i v kubatuře STK 1000, kde několik sezón patřil k absolutní špičce Ondra Ježek. Ten odešel o level výše, a jelikož loňský nenápadný pokus Míry Popova v týmu DRT Racing se skončil tak, jak se skončil, našinec prostě chybí.

Co je ale hodně zarážející: V nové kubatuře WorldSSP 300 startovali třeba naposled v Misanu mladíci z 15 zemí, z České republiky ale zástupce není ani jeden!!!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama