Reklama

Domi Aegerter náhradníkem za Leona Camiera?

Současná situace v týmu Red Bull Honda World Superbike Team není co se týká pilotů vůbec růžová. Oba jezdci Leon Camier a Jake Gagne jsou zraněni a tam se usilovně hledá kvalitní náhradník, kdo by byl schopen na úrovni pilotovat motocykl Honda CBR1000RR, což není vůbec jednoduché.

Leon Camier má zlomená a posunutá žebra a rozhodně není jasné, zda bude moci nastoupit během příštího závodního víkendu v italské Imole ve dnech 12. - 13. května.

Lékaři totiž hovoří o rekonvalescenci v časovém období 6 až 8 týdnů, než se pacient může bez bolestí pohybovat, mezi Aragónem a Imolou je ale období pouhých 4 týdnů.

A jelikož si ale zádové obratle pohmoždil v Assenu při crashi v první jízdě i jeho týmový kolega Jake Gagne a eventuální možný náhradník Davide Giugliano (závodil vloni za Nickyho Haydena, resp. za Stefana Bradla) už je jako rezervní jezdec v týmu Milwaukee Aprilia místo Eugene Lavertyho, tak se potencionální okruh použitelných jezdců hodně zmenšil.

Je tedy docela možné, že bude tým Red Bull Honda World Superbike potřebovat dokonce jezdce dva!

#1 při hledání vhodného pilota je jednoznačně současný pilot MS-Moto2 Dominique Aegerter. Tento Švýcar jezdí od roku 2010 v MS-Moto2, má ale také zkušenosti s motocykly Superbike. 2014 závodil pro Suzuki v závodě 8h Suzuka (obsadil třetí místo), následující tři roky pak v továrně podporovaném týmu F.C.C. TSR pilotoval motocykl Honda Fireblade. 2015 skončil Aegerter druhý (spolujezdci byli Joshua Hook a Kyle Smith), vloni třetí (opět Hook a tentokrát Randy de Puniet).

Po těchto úspěších je 27-letý Švýcar hodnocen u Hondy hodně vysoko.

V MS-Moto2 stál Aegerter sedmkrát na pódiu, 2014 vyhrál GP Německa na Sachsenringu. 2013 a 2014 dokončil MS v Top-5, nyní je za tým Kiefer Racing po třech závodech v Top-10.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama