Reklama

Detaily, které možná o Enel MotoE World Cupu neznáte

18 jezdců, kteří se zúčastní 2019 nového závodního seriálu «FIM Enel MotoE World Cup» už je známo. Budou pilotovat jednotné motocykly, jejichž palivem bude výlučně elektrická energie z baterií.

Sezóna 2019 se přiblížila a tak vám přinášíme některé detaily k novému závodnímu seriálu «FIM Enel MotoE World Cupu».

Jednotné motocykly Energica Ego Corsa budou poháněny bateriemi o kapacitě přibližně 20 kWh. S výkonem 120 kilowattů (okolo 160 HP) by se měla maximální rychlost pohybovat až na hranici 270 km/h.

Brzdy budou od firmy Brembo, podvozek od Öhlinsu a kola dodá firma Marchesini. Tím dojde k tomu, že všechny motocykly budou v zásadě identické s výjimkou některých dílů, které si týmy sami zvolí z nabídkové palety.

Dodavatel pneumatik Michelin nabídne na každý závodní víkend slicky (čtyři přední a pět zadních) a jeden typ pneumatik do deště (tři přední a čtyři zadní).

Všechny týmy obdrží box ve speciálním E-paddocku, kde se titulární sponzor Enel postará o to, že baterie budou nabité a připravené k použití. . Enel X dodá k dispozici mobilní nabíječky «JuiceRoll», ty se budou skládat ze dvou částí: «Semi Mobil Unit» a «Mobil Unit» pro každý motocykl. Ta první bude dobíjet baterie v paddocku mezi jednotlivými tréninky, druhá pak bude motocykl doprovázet ke startovnímu roštu a na něm a bude zahřívat pomocí speciálních návleků pneumatiky, aby měly tu správnou předstartovní teplotu.

Solární panely budou spojeny s tkzv. «Smart Meters», který bude pravidelně měřit spotřebu elektrické energie. Enel navíc nabízí systém, který spojuje JuiceRoll a paddock MotoE s gridem a integruje solární panely. To znamená, že celý elektrický paddock motocyklem počínaje a startovním roštem konče, je kompletně elektrifikován.

U každého motocyklu mohou být maximálně dva mechanici a piloti samotní se stejné závodní víkend nesmí zúčastnit závodu jiných kubatur.

S výjimkou oficiálních testů se nesmí piloti MotoE zúčastnit žádných dalších tréninků.

Každý závodní víkend bude mít následující program: V pátek dva volné tréninky, v sobotu Qualifying a v neděli před závodem kubatury Moto3 vlastní závod. Výjimkou je Misano, kde se pojedou závody dva! Jeden v sobotu a druhý v neděli!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama