Reklama

Davide Guigliano pojede v Magny Cours a v Losailu

Tým Red Bull Honda je v přestavbě , šéftechnik Pieter Breddels už tým opustil. A zatímco Davide Giugliano byl potvrzen na poslední dva závody sezóny, tak jezdecká otázka na rok 2018 je otevřená, včetně Stefana Bradla.

Po doslova katastrofálním debutu nového motocyklu Honda Fireblade SP2 v MS-Superbike bylo jasné, že už to tak dál nemůže jít. Šesté místo Stefana Bradla v prvním assenském závodě nebylo určitě vysněným cílem továrny Honda, sponzora Red Bull, týmu Ten Kate a ani německého ex-pilota MotoGP a mistra světa 2011 v Moto2.

V Portimao bude testovací jezdec HRC Takumi Takahasi pilotovat druhou CBR1000RR. Cíl je jediný, Japonec - pojede i v Jerezu - by měl přinést do centrály HRC nové impulsy a stát se rozhodujícím mužem za další vývoj tohoto motocyklu pro MS-Superbike 2018.

V obou posledních závodech sezóny na Magny-Cours a v Losailu dostane šanci opět vedle Bradla italský zkušený pilot z WorldSBK Davide Giugliano. Ten sice na Lausitzringu nijak nepřesvědčil, ale v aktuální situaci je to ta nejlepší alternativa. Ital bude ostatně motocykl CBR1000RR testovat také v pondělí právě na portugalském okruhu Algarve.

S kterými dvěma jezdci ale nastoupí Red Bull Honda v sezóně 2018 není dosud rozhodnuto. Dá se sice předpokládat, že jedním bude Stefan Bradl, ale týmový manažer Ronald ten Kate z Nizozemí říká jasně: „Pojedeme se dvěma biky, ani jeden zatím není obsazen! Aktuálně jednáme s několika kandidáty, ale potvrzen není určitě žádný“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama