Reklama

Davide Giugliano: Čeká ho v sezóně 2017 nucená přestávka?

Italský jezdec Davide Giugliano stále ještě nemá tým na sezónu 2017, ačkoliv je v WorldSBK v Top-6. Stejně je na tom ovšem i mistr světa 2014 Sylvain Guintoli. Důvodem je, že nechtějí jezdit ani jeden zadarmo a už vůbec nechtějí přinést «kufr peněz».

Jeden z nejlepších současných jezdců šampionátu WorldSBK Davide Giugliano tak zůstane na příští sezónu pravděpodobně mimo hru. Módou je totiž buď jezdit zadarmo - v tom lepším případě, nebo přinést do týmu «kufr peněz».

A takové jednání samozřejmě ovlivňuje obsazení sedaček i v důležitých týmech. Cestou na další závod WorldSBK do Magny Cours udělal zkušený 26letý Říman krátký rozhovor pro italský web Corsedimoto.com.

Není to sice oficiálně potvrzeno, ale Radio Paddock třeba hlásí, že: Druhý pilot továrního týmu Ducati Aruba Marco Melandri bude jezdit úplně zadarmo.

„Zdá se, že současný trend, který panuje v Superbike je následující: Nyní se i bývalí špičkoví jezdci nabízejí za nulu. Se všemi týmy, s kterými jsem mluvil, říkají, že nikdo nemá peníze na zaplacení.“, řekl stále ještě tovární jezdec Ducati Giugliano.

Šance sice nadále ještě existuje, jedná se třeba o stáj Giampiera Sacchiho - oba dva motocykly Aprilia/BMW jsou nadále volné, nebo také druhý motocykl stáje MV Agusta.

Davide Giugliano dlouho doufal, že pojede v novém týmu Kawasaki Puccetti, ale: „Jeho debut v WorldSBK upřednostnil Krummenachera s kufrem peněz na jeho Kawasaki“, ví dobře italský jezdec.

Nesmíme ale zapomenout, že kromě chybějících peněz: Davide Giugliano má už na svém kontě 110 závodů WorldSBK, většinou s továrními biky. Získal sice 14 pódiových umístění, zajel 8 nejrychlejších kol během závodu a vystartoval celkem 5x z Pole-Position, ale ani jednou nedokázal vyhrát.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama