Reklama

David Pickworth podepsal smlouvu s KTM

Britský bankéř David Pickworth dnes podepsal v továrně KTM smlouvu o závodění týmu Kiefer Racing s rakouskými motocykly v MS-Moto2 pro sezónu 2018.

Samozřejmě, že se v posledních týdnech objevovalo hodně skepse, co se týká závodění stáje Kiefer Racing v sezóně 2018.

„Dalším krokem je smlouva s Kiefer Racing. Ta ještě není vyřízena. Musíme společně v jedné advokátní kanceláři všechno podepsat a potom převést peníze na Jochena Kiefera“, řekl dnes po podepsání smlouvy s KTM ve Vídni žijící David Pickworth a pokračoval: „Potom budou podepsány smlouvy s jezdci. Příští týden podepíšeme smlouvu s týmovým manažerem. Důležité ale je, že máme jisté motocykly. Samozřejmě, že máme časovou prodlevu, co se týká přípravy na sezónu.“

Novým majitelem závodní stáje Kiefer Racing bude tedy David Pickworth a jeho švýcarská firma CCH Consularis AG v Trübbbachu, kterou britský investiční bankéř speciálně založil kvůli této záležitosti.

David Pickworth dále vysvětlil, jak je to vlastně detailně s penězi: „Peníze potřebné k převodu týmu Kiefer Racing na nás pocházejí od jednoho ruského investora. Peníze, které budeme potřebovat k normálnímu závodění - jedná se o částku okolo 2,5 milionu Euro, budou od normálních sponzorů. Jejich jména budou oznámena při týmové prezentaci v lednu. Hlavním sponzorem je jeden ruský podnikatel a jeho firma. Ale máme také sponzora ze Švýcarska“.

Mimochodem: V sezóně 2019 by chtěl David Pickworth závodit i v kubatuře MS-Moto3 a to s ruskými jezdci.

„Už jsem hodně pochyboval o tom, že vše dobře dopadne. Neustále jsem telefonoval se svým manažerem Robertem Siegristem, co budeme dělat, pokud převzetí týmu Davidem Pickworthem nevyjde.“, vyjádřil celkem otevřeně své dosavadní pochybnosti pilot na titulním snímku Domi Aegerter.

Faktem je: Dnes se tedy podařilo vyhrát první etapu, když David Pickworth podepsal smlouvu s KTM. A Brit má záměr převzít německý tým a dále ho provozovat - s Aegerterem a Cortesem.

Foto: Friedrich Weisse



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama