Reklama

David Pickworth: Brzy v MS-Moto3 s ruskými jezdci?

David Pickworth chce s penězi ruských investorů převzít kompletní tým Kiefer Racing. Dle jeho názoru je závodění v Moto2 pouze začátkem, pokračování vidí v MS-Moto3 s ruskými jezdci a eventuálně i účast v MotoGP.

Britský obchodník David Pickworth, snad už brzy nový majitel závodní stáje Kiefer Racing, chce s penězi ruských investorů hrát dlouhodobě důležitou roli v motocyklovém sportu v paddocku Grand Prix.

Chce zároveň připravit ruské talenty pro závody MS-Moto3 - nejdříve v MSJ/CEV Moto3 -nebo v závodním seriálu Northern Europe Cup (zde závodí už několik sezón třeba náš Oliver König).

2018 je ale na programu nejdříve tým Kiefer-Moto2 - jezdci by měli být Domi Aegerter a Sandro Cortese.

David Pickworth bude závodění týmu Kiefer Racing řídit ze Švýcarska, kde otevře bankovní konto.

Provozovatelem bude firma CCH Consularis AG (tu Pickworth speciálně zřídil pro projekt Moto2), což je Holding-Company, a ten existuje od roku 2004, sídlo má v Trübbachu v Kantonu St. Gallen a tato firma bude mít veškerá práva na všechny finanční transakce. Jedním z ředitelů této firmy je daňový profesor curyšské Univerzity.

Jinak přítelkyní Pickwortha je mladá pohledná dáma z Ruska - byla společně s ním na GP Rakouska na Spielbergu - což je dcera jednoho ruského Oligarchy a společně žijí ve Vídni.

Jen upřesňuji výraz Oligarcha: „Východoevropský oligarcha je termín pro obchodního nebo průmyslového magnáta v postsovětských republikách hlavně ve Východní Evropě, který náhle zbohatl po rozpadu SSSR. Termín pochází z ruštiny a nemusí nutně znamenat, že oligarcha má politickou moc (jak by slovo odvozené od oligarchie mohlo naznačovat). Nejvyšší oligarchové nicméně politickou moc mají.

Ze všech států bývalého východního bloku se oligarchové objevili v Rusku a na Ukrajině, kde tomu zavdal předpoklady naprostý rozpad a rozklad státních struktur v 90. letech 20. století, což jim umožnilo dostat se k majetku v některých případech i kriminální činností. V bývalých sovětských satelitních a v baltských státech se sice zbohatlíci objevili také, ale v menší míře a bez reálné politické moci. Někteří analytici přirovnávají moderní ruské oligarchy ke středověkým bojarům Moskevského knížectví.

V Bělorusku a Kazachstánu se moci brzy chopili diktátoři, kteří vzestupu oligarchů zabránili. V Bělorusku také existují „oligarchové,“ ale jsou výrazně chudší a poplatní režimu. “

Dle Pickwortha se jedná o dlouhodobý projekt s ruskými sponzory, ruskými jezdci za ruské peníze. A posloupnost je jasně daná: Nejdříve CEV/MSJ Moto3, pak MS/Moto3 a dále MS/Moto2 - vše s ruskými mladíky.

Co se týká neúčasti Pickwortha ve Valencii, tak ji britský obchodník vysvětluje následovně:

„Momentálně nejsem schopen obchodně zastupovat Kiefer Racing, neboť se neví, kolik části týmu ve skutečnosti náleží pozůstalým po zesnulém Stefanu Kieferovi. Existuje totiž Stefanova přítelkyně Nadina a jejich společný 7-letý syn Jayden. A ti mají nárok na určitou část týmu, zřejmě 50%, což ale věc pro právníky“, vysvětluje Pickworth.

Co se týká jezdců, tak Pickworth převzal smlouvu Domiho Aegertera s Kiefer Racing v plném znění a rozsahu. A Sandro Cortese je dle samotného Pickwortha «jeho dítě», díky kterému se vlastně do světa závodních motocyklů tento britský obchodník - žijící ve Vídni - a podnikající ve Švýcarsku - vrátil.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama