Reklama

Danilo Petrucci nevylučuje návrat do WSBK

Italský tovární pilot Ducati Danilo Petrucci by měl v letošní sezóně dokázat oprávněnost svého závodění v továrním týmu Ducati v «premier class», tedy v MotoGP. Dosud má na svém kontě 137 závodů Grand Prix s osmi pódii a jedním vítězstvím.

Stejně jako Cal Crutchlow (LCR Honda) nebo Franco Morbidelli (Petronas Yamaha) začínal také Danilo Petrucci (Ducati) svou mezinárodní motocyklovou kariéru v šampionátu motocyklů, co nejvíce podobných těm sériovým. Stal se více-šampionem ME-Superstock 1000 za tým Barni Racing (čtyři vítězství) a nyní 29-letý jezdec z Terni - původním povoláním policista - v sezóně 2012 jel poprvé s motocyklem Suter-BMW v «premier class».

O rok později byl týmovým kolegou našeho Lukáše Peška ve stejném týmu, tedy Came IodaRacing Project se strojem Ioda-Suter.

2014 až 2018 závodil tento Ital v satelitním týmu Pramac Ducati (6 pódiových umístění), 2019 se potom stal týmovým kolegou Andrea Doviziosa v továrním týmu Ducati. Zde vyhrál domácí závod v Mugellu a přidal ještě další dvě pódiová umístění: V šampionátu MotoGP obsadil v sezóně 2019 celkově 6. místo, když o 2 body porazil i svého bájného krajana, multišampiona Valentina Rossiho.

Ačkoliv Petrucci i nadále doufá, že se mu v «premier class» podaří konečně «průlom», tak se svým hlavním sponzorem firmou «Nolan» - výrobce helem - se pomalu připravuje na situaci, že v MotoGP už pro něho místo v továrním týmu na sezóny 2021/2022 nebude.

Zde totiž netrpělivě čekají jak Australan Jack Miller, tak Petrucciho krajan «Pecco» Bagnaia - oba dva piloti satelitního týmu Pramac Ducati.

Dosavadní úspěchy Danilo Petrucciho v MotoGP jsou následující: Kromě vítězství v Mugellu (2019) byl čtyřikrát odmávnut na místě druhém: (2015 - Silverstone, 2017 - Assen a Misano; 2018 - Le Mans) a také čtyřikrát jako třetí (2017 - Mugello a Motegi, 2019 - Le Mans a Barcelona).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama