Reklama

Dani Pedrosa zatím nebude testovat

Testovací pilot KTM Dani Pedrosa je zraněn, byla u něho zjištěna únavová dvojnásobná zlomenina pravé klíční kosti. 33-letý Španěl tak musí vynechat Shakedown test od 1. do 3. února v Sepangu.

18. a 19. prosince testoval Pedrosa v Jerezu poprvé motocykl KTM RC16 - kromě něho zde byl také 37-letý Mika Kallio. Ovšem to se ještě nevědělo, že to bude na delší dobu jeho poslední testování.

Trojnásobný mistr světa Dani Pedrosa se musí v příštích týdnech a měsících podrobit dlouhodobému rehabilitačnímu programu.

Sympatický malý Španěl - ovšem velký výkonem - si už v minulosti celkem čtyřikrát zlomil klíční kost: V Motegi 2x (2010 na levé straně, 2016 pak na straně pravé), stejně jako 2011 v Le Mans (vlevo) a 2013 na Sachsenringu (vpravo).

Pedrosa se tak podrobí nejnovější metodě a sice «léčbě kmenovými buňkami», což umožní terapii bez operace.

Definice: Terapie kmenovými buňkami je léčba, při které dochází k cílenému průniku kmenových buněk do těla pacienta. Ve většině případů jde o živé buňky, např. T-lymfocyty, které zahájí rozvoj buněčné imunity.

Tento léčebný proces ovšem dlouhodobá záležitost a tým Red Bull KTM musí v následujících měsících na spolupráci se svým testovacím pilotem Danim Pedrosou úplně zapomenout!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama